fbpx

Начинка для вареників – 8 найкращих рецептів

Начинка для вареників – дізнайтеся 8 найкращих рецептів начинки для вареників. Класичні, але також незвичайні ідеї, такі як начинка з горіхами і чорносливом, сиром, картоплею і жовтим сиром, сочевицею, грибами або шпинатом.

Начинка вареників визначає їхній смак. Тож варто поекспериментувати з інгредієнтами та добре їх приправити. Пропонуємо кілька цікавих варіантів начинок для вареників, які ідеально підійдуть для будь-якого випадку.

В цій статті ми розглянемо:

– Як приготувати ідеальні вареники?
– Начинка з горіхами та чорносливом
– Начинка для сочевично-грибних вареників
– Начинка для вареників із сиром
– Начинка для вареників з картоплею та сиром
– Фаршировані овочі та зелень
– Начинка вареників з картоплею та сиром, або російська начинка
– Начинка з помідорів, перцю та оливок для дріжджових вареників зі шпинатом
– Начинка для грибних вареників
– Як приготувати ідеальні вареники?

Фарш для вареників не повинен бути надто сухим і компактним, але справжнім лихом є начинка, яка витікає з вареників під час варіння. Консистенція начинки для вареників не повинна бути надто рідкою: варто модифікувати рецепт залежно, наприклад, від сорту сиру, який використовується для вареників, або соковитості фруктів.

Ідеальне тісто для вареників також має вирішальне значення: воно повинно бути еластичним і міцним, щоб коли ви розкачаєте його до товщини 2-3 мм, викладете на нього начинку (приблизно 0,5 см від краю) і зліпите, воно витримало випробування варінням.

Опустіть вареники в підсолену киплячу воду, кидаючи їх по одному і акуратно – щоб вони не злиплися. Попередньо їх можна злегка притрусити борошном. Коли вареники спливуть наверх, варити їх ще хвилину, а потім акуратно вийняти шумівкою.

Начинка з горіхами та чорносливом

Незвичайна, солодка начинка для вареників, яка здивує всіх у домі.

Інгредієнти:

– 300 г сушених слив без кісточок,
– 2 ст.л. подрібнених горіхів (фундук або волоські),
– 1 ст.л. меду або цукру,
– 1 ст.л. вершків,
– сік 1/2 лимона – за бажанням,
– кориця – за бажанням.

Спосіб приготування:

Сушені сливи промити, замочити, відцідити і дрібно нарізати.
Горіхи подрібнити і додати до чорносливу.
Змішати з невеликою кількістю вершків, щоб зробити начинку компактною.
Начинку для вареників приправляємо за смаком цукром або медом. Також можна додати лимонний сік і корицю.

Начинка для сочевично-грибних вареників

Проста та пісна начинка для вареників з сочевицею. Ідеально підходить для вечері для тих, хто дотримується рослинної дієти.

Інгредієнти:

– банка сочевиці,
– біла цибуля,
– 150 г грибів.

Спосіб приготування:

Варити сочевицю до тих пір, поки вона не почне розвалюватися.
Нарізати цибулю, обсмажити на олії.
Додати нарізані гриби, обсмажити та злити рідину. Змішати з сочевицею, приправити.

Сирна начинка

Класична сирна начинка для солодких вареників. Всі діти його люблять.

Інгредієнти:

– 450 г кисломолочного сиру,
– 1 яйце,
– 200 мл вершків,
– 1/3 склянки цукру.

Спосіб приготування:

Сир збиваємо з яйцем, вершками та цукром. Також можна додати кишмиш, чорницю або полуницю.
Начинка повинна бути густою, щоб вона не витікала з вареників під час варіння.

Начинка для вареників з картоплею та жовтим сиром

Незвичайна начинка для вареників, яка сподобається гурманам, які шукають цікаву різноманітність.

Інгредієнти:

– 2 кг картоплі,
– 1 цибуля-порей,
– 1 цибулина,
– 100 г жовтого сиру,
– сіль, перець,
– солодкий порошок паприки.

Спосіб приготування:

Відварюємо картоплю, пропускаємо через прес. Нарізати цибулю-порей і цибулю, обсмажити на вершковому маслі. Додати до картоплі, перемішати.
З’єднати з тертим жовтим сиром. Фарш для вареників посолити, поперчити та додати мелену паприку.

Овочева та зелена начинка для вареників

Безвідходна начинка для вареників, яку можна приготувати навіть з овочів, зварених у бульйоні.

Інгредієнти:

– 1 морквина,
– 1 корінь петрушки,
– 1 селера,
– 1 склянка бульйону,
– 1 червоний перець (за бажанням),
– 1 цибуля-порей (за бажанням),
–  пучок петрушки.

Спосіб приготування:

На вершковому маслі обсмажити натерті на крупній тертці овочі (моркву, селеру, петрушку), залити бульйоном, тушкувати. Можна додати до них, наприклад, нарізаний перець, цибулю-порей.
Тушкувати овочі, поки вони не стануть м’якими, а вся рідина не випарується. Приправити, дати охолонути, додати до начинки, наприклад, подрібнену петрушку.

Начинка для вареників з картоплею та сиром, або українська класична начинка

Інгредієнти:

– 450 г відвареної картоплі,
– 250 г сиру (жирного або напівзнежиреного),
– 1 велика цибулина,
– смалець для смаження,
– сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Злегка підігріваємо картоплю і пропускаємо сир через прес.
Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на сковороді.
Змішайте всі інгредієнти для начинки вареників – картоплю, сир і цибулю. Додаємо сіль і перець за смаком.

Начинка з помідорів, перцю та оливок для дріжджових вареників зі шпинатом

Середземноморська і дуже ароматна начинка для вегетаріанських вареників.

Інгредієнти:

– 4 помідори,
– 1 перець,
– 10 чорних оливок,
– жменя шпинату,
– зубчик часнику,
– сіль, перець.

Спосіб приготування:

Ошпарені та очищені від шкірки помідори і перець нарізати кубиками.
Обсмажуємо перець на олії, додаємо помідори, шпинат, нарізані оливки та видавлений через прес часник. Обсмажити, випарувати, приправити.

Грибна начинка

Ідеальна начинка для вареників з грибами та цибулею для пісного столу.

Інгредієнти:

– 300 г грибів,
– 1 цибуля,
– 1 яйце,
– сіль, перець.

Спосіб приготування:

Печериці, лисички або змішані лісові гриби почистити, нарізати і обсмажити з цибулею.
Тушкувати на повільному вогні до повного випаровування рідини.
Фарш посолити і поперчити. Остудити і змішати з яйцем.

Їжте з насолодою!!!

You cannot copy content of this page