Не дивлячись на те, що час приготування: 4,5 години, ця легка закуска робиться без важких зусиль та придасть пікантності до вашого обіду.
Рецепт на 6 порцій:
• 350 г вареної шинки
• склянка вершкового сиру
• середній помідор
• невелика червона цибулина
• ложка хрону
• 1/4 ч.л. желатину
• 1/2 склянки білого вина або курячого бульйону
• мускатний горіх
• сіль
• перець
Спосіб приготування:
Почистити, промити і дрібно нарізати цибулю.
Помідор бланшувати в окропі, очистити від шкірки, видалити насіння і нарізати м’якоть невеликими шматочками.
Шинку нарізати невеликими кубиками, змішати з половиною вершкового сиру, хроном і помідором до однорідного мусу.
Додайте цибулю, посоліть, поперчіть і перемішайте.
Замочити желатин у вині або бульйоні та розчинити на парі.
Охолодити і змішати з кількома столовими ложками протертої шинки.
Потім додати до решти мусу.
Збити решту вершків до густоти і змішати з мусом з шинкою.
Наповнити мусом невеликі креманки і поставити в холодильник на 4 години.
Перед подачею занурити креманки в окріп і викласти мус на тарілки.
Подавати з соусом з хрону.