fbpx

Можна “косити”: світлинами грибів-гігантів похвалився в соцмережі житель Прикарпаття

Неймовірними фотографіями велетенських грибів похвалився в соцмережі житель Прикарпаття Юрій Соломченко.

Користувачі навіть жартівливо назвали небачених розмірів гриби “табуретками на одній ніжці”.

У 2015 році Юрій Соломченко розповідав, як за півтора години назбирав 70 кг грибів, та дав поради грибарям-початківцям:

”Перше правило: сумніваєшся — викинь. А загалом карпатськими грибами важко отруїтися. 80% із них — їстівні. Варити треба півтори години. Або годину варити й 30 хвилин тушити. Місцеві люди загартовані, їм гриб рідко зашкодить. А от новачкам невиварений — може. Треба пам’ятати, що сильно зварений гриб не має ніякої користі для організму й не є смачним.

Читайте також: 400 євро за 100 грамів: на Прикарпатті чоловік знайшов гриб вартістю як дорогоцінний камінь

Я для себе не відварюю, тушкую 35 хвилин. Так він зберігає і смак, і має здатність вбuвaти paкові клітини в організмі людини. Найкращий рецепт — не додавати жодних приправ і пряностей, а лише перець, сіль, часник і цибулю. Смажити на домашньому маслі. Найсмачніші гриби — ті, які починають достигати. У молодого гриба різка під шапкою біла, потім жовтіє, потім зеленіє. Найкращі ті, в яких ледь зелена”.

You cannot copy content of this page