Інгредієнти:
молоко – 400 мл
цукор – 100 грам + щіпка солі
молоко – 100 мл + какао-порошок 30 грам (2 столові ложки)
чорний шоколад – 90 грам (1 плитка)
агар-агар (аналог желатину) – 10 грам (2 чайні ложки) + 20 мл води.
какао + кокосова стружка
Приготування:
– до 400 мл молока додати 100 грам цукру та щіпку солі і поставити підігріватись на середньому вогні.
– до однорідної маси перемішати 100 мл молока, 30 грам какао-порошку і додати до молока, що підігрівається. Перемішувати до повного розчинення.
– подрібнений шоколад додати до підігрітого молока та перемішувати до повного розчинення.
– розчинити агар-агар з водою та додати до шоколадно-молочної суміші, що підігрівається.
– перемішувати всю суміш до початку закипання.
– приготовлену суміш вилити в паперову коробку від молока, дати остигнути і поставити в холодильник на 2-3 години до повного застигання.
– розрізати коробку, посипати десерт какао-порошком та кокосовою стружкою.
Смачного!