fbpx

Мариновані шампіньйони по-італійськи. Чудова закуска до новорічного столу

Мариновані шампіньйони по-італійськи. Здивуйте своїх гостей самчною закускою на новорічному столі.

Інгредієнти:

– 1.5 л води

– 500 г шампіньйонів

– 1 лавровий листок

– 10 штук чорного перцю

– 1 ч.л солі

– 1 середня цибулина

– 2 зубчики часнику

– декілька гілочок петрушки

– 1 ст.л цукру

– 1 ч.л гірчиці в зернах ( діжонської )

– 1 ч.л солі

– 50 мл оцту

– 3 ст.л олії

– 0.5 ч.л паприки

– 1 ч.л сушених італійських трав

Приготування:

В киплячу воду додати сіль, лавровий листок та чорний перець горошком. Сюди ж додати помиті шампіньйони. Час від часу помішуємо гриби, щоб вони рівномірно проварились. Після закипання варити під кришкою протягом 7 хв.

Середню цибулину нарізаємо кубиками дрібно. Часник теж нарізаємо пластинками. Петрушку подрібнюємо. Викладаємо все у посудину і додаємо цукор, гірчицю, сухі італійські трави, яблучний або звичайний оцет, мелену або в пластівцях паприку, олію (краще оливкову, але й соняшникова теж підійде). Ретельно все перемішати і дати маринаду настоятися 20 хв.

Відварені, ще теплі гриби додаємо до маринаду і перемішуємо. Викладаємо в банку або лоток з кришкою. Закриваємо.

Відправляємо у холодильник на 24 год. За цей час, декілька разів перемішуємо.

Смачного!

You cannot copy content of this page