Мариновані шампіньйони по-італійськи. Здивуйте своїх гостей самчною закускою на новорічному столі.
Інгредієнти:
– 1.5 л води
– 500 г шампіньйонів
– 1 лавровий листок
– 10 штук чорного перцю
– 1 ч.л солі
– 1 середня цибулина
– 2 зубчики часнику
– декілька гілочок петрушки
– 1 ст.л цукру
– 1 ч.л гірчиці в зернах ( діжонської )
– 1 ч.л солі
– 50 мл оцту
– 3 ст.л олії
– 0.5 ч.л паприки
– 1 ч.л сушених італійських трав
Приготування:
В киплячу воду додати сіль, лавровий листок та чорний перець горошком. Сюди ж додати помиті шампіньйони. Час від часу помішуємо гриби, щоб вони рівномірно проварились. Після закипання варити під кришкою протягом 7 хв.
Середню цибулину нарізаємо кубиками дрібно. Часник теж нарізаємо пластинками. Петрушку подрібнюємо. Викладаємо все у посудину і додаємо цукор, гірчицю, сухі італійські трави, яблучний або звичайний оцет, мелену або в пластівцях паприку, олію (краще оливкову, але й соняшникова теж підійде). Ретельно все перемішати і дати маринаду настоятися 20 хв.
Відварені, ще теплі гриби додаємо до маринаду і перемішуємо. Викладаємо в банку або лоток з кришкою. Закриваємо.
Відправляємо у холодильник на 24 год. За цей час, декілька разів перемішуємо.
Смачного!