Спробуйте зробити цей рецепт і він у вас приживеться.
Складові:
Баклажани – 5-6 середніх розмірів
Маринад:
100 мл оцту 6%,
2 склянки води,
4 шт. гвоздики,
5 шт. лаврові листки,
10 шт. перцю горошком.
3 стол. ложки коричневого цукру (я поклала 2 стол.л. меду і 1 стол.л. простого цукру),
1,5 стіл. л. солі,
ложка соняшникової олії.
Рецепт приготування:
Баклажани очистити від шкірки.
Ріжемо на пластинки і обсмажуємо до жовтизни.
Готуємо маринад. Всі інгредієнти для маринаду розмішати
Закип’ятити і остудити.
Ще потрібно 10 зубчиків часнику.
Кожну баклажанову пластинку вмочити в маринад.
Складати в каструльку, перекладаючи нарізаними пластинками часнику.
Залити маринадом. Маринаду виходить багато, баклажани як би плавають в ньому.
Зберігати в холодильнику. Готово через 3-5 днів, але я починаю їсти вже на наступний день. Тому, що вже дуже смачно!
Смачного Вам!