fbpx
Перейти до вмісту

М’ясо, запечене з хурмою, яблуком та цибулею

М’ясо, запечене з хурмою, яблуком та цибулею
М’ясо, запечене в духовці зі шматочками хурми, яблука та цибулі, з медом і прянощами, просочується ароматними соками, виходить чудовим на смак і виглядає на святковому столі дуже апетитно. Запечена свинина хороша як у гарячому, і у холодному вигляді.

Продукти (на 7 порцій)
Свинина – 700 г
Хурма – 1 шт.
Яблуко – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Мед – 2 ст. л.
Паприка мелена – за смаком
Кориця мелена – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Сіль за смаком
Олія оливкова – 1 ст. л.
Зелень свіжа – для подачі

крок №1
Підготуємо продукти.

крок №2
Як приготувати запечене м’ясо з хурмою, яблуком та цибулею:

Стиглу хурму, тверде яблуко і цибулину нарізаємо кухлями або часточками.

крок №3
М’ясо обсмажуємо в оливковій олії по 1-2 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

крок №4
Змішуємо мелені корицю, паприку, гострий чорний перець та сіль.

крок №5
Гарячу свинину акуратно надрізаємо паралельними лініями, не доводячи ніж до низу, – знизу м’ясо залишається цілісним.

крок №6
Щедро натираємо м’ясо приправою.

крок №7
Вкладаємо в кожне поглиблення по скибочці хурми, яблука та цибулі.

крок №8
Змащуємо свинину медом, загортаємо у фольгу та відправляємо у розігріту духовку. Запікаємо м’ясо з хурмою, яблуком та цибулею при температурі 170-180 градусів 60-80 хвилин.

крок №9
Апетитне м’ясо, запечене з фруктами та цибулею, прикрашаємо свіжою зеленню та подаємо.
Смачного!

Позначки:

You cannot copy content of this page