fbpx

Львівський сирник. Старовинний рецепт справжнього галицького сирника від Лілії Цвіт

Хто не чув про легендарний львівський сирник? Цей пляцок популярний тим, що дуже ніжний і має насичений смак та неймовірний аромат.

Це ідеальне поєднання натурального вершкового смаку і шоколаду.

А приготувати цей легендарний смаколик насправді просто. Пропонуємо класичний рецепт львівського сирника від відомої господині Лілії Цвіт.

Інгредієнти

сир кисломолочний – 1 кг

яйця – 8 штук

манка – 4 ст.л. (70 г)

цукор – 250 г

масло – 200 г

родзинки – 100 г

Помадка (глазур)

масло – 150 г

цукор – 80 г

молоко – 2 ст.л.

какао – 3 ст.л.

Приготування

Родзинки заливаємо кип’ятком та залишаємо на 10 хвилин, потім зливаємо воду та просушуємо паперовим рушником або серветкою.

Весь секрет справжнього львівського сирника полягає в кисломолочному сирі. Потрібно додавати лише домашній кисломолочний сир високої жирності та без сторонніх запахів.

Додаємо до сиру цукор, яйця та перебиваємо блендером до однорідної кремоподібної консистенції, густину якої можна коригувати домашньою сметаною.

Далі додаємо розтоплене масло, жирністю не менше 82%, ретельно перемішуємо. Додаємо манку, знову перемішуємо і вкінці додаємо родзинки.

Форму для випікання (форма 35/12см та кругла д. 22 см.) застеляємо пергаментом та викладаємо сирну масу.

Випікаємо сирник при температурі 180°C приблизно 1 годину.

Після випікання сирник обов’язково охолоджуємо у формі. Охолоджений сирник трішки просідає, але так і повинно бути.

Приготування помадки

До молока додаємо цукор та перемішуємо, додаємо натуральне масло та ставимо на малий вогонь підігрівати.

Коли маса закипить, додаємо просіяне какао та перемішуємо, варимо ще 2-3 хвилини до повного розчинення какао. Якість какао, звичайно, також впливає на кінцевий результат.

Охолоджений сирник щедро поливаємо шоколадною помадкою. Залишаємо в холодильнику на декілька годин, щоб настоявся.

Смачного!

Рецепт Лілії Цвіт

You cannot copy content of this page