Тісто здобне, тому пампушки довго залишаються м’якими
Пропонуємо супер рецепт пампухів “львівських” від господині Лілії Цвіт, які готуються просто і виходять пухкими, рум’яними і дуже смачними! Це дріжджове тісто виходить легким, все в бульбашках. Здобне, тому довго залишається м’яким.
Інгредієнти
дріжджі пресовані – 40 г
жовтки – 4 шт.
цукор – 120 г
ванільний цукор – 1 п. 16 г
сіль – 0,5 ч.л.
олія – 2 ст.л.
масло – 50 г
горілка – 1 ст.л.
молоко, або вода – 250 мл
борошно – 600 г +- 50 г
Начинка шоколадна
масло – 100 г
цукрова пудра – 150 г
какао – 50 г
Приготування
Пресовані дріжджі розминаємо та засипаємо цукром, перетираємо все та лишаємо на 10 хв щоб дріжджі прореагували (вони мають бути рідкими та пінистими). До жовтків додаємо цукор, ван. цукор, 1/2 ложки солі, розтоплене масло і добре все розтираємо. Вливаємо туди ледь теплу воду та перемішуємо, потім додаємо 1 ст. ложку горілки (щоб не черствіли) та вливаємо наші активовані дріжджі.
У 2-3 етапи додаємо просіяне борошно та замішуємо тісто, воно має бути м‘яким, додаємо олію та вимішуємо тісто ще 10 хв.
Накриваємо харчовою плівкою та лишаємо в теплому місці на 2 години.
Для начинки до розтопленого масла додаємо цукрову пудру, какао та все перемішуємо, щоб не було грудочок.
Перекладаємо начинку на харчову плівку і формуємо смужку діаметром 3 см, обгортаємо її та кладемо до морозилки.
Тим часом розкачуємо тісто у пласт приблизно 1 см.
Для пампушків я використовую круглу форму діаметром 10 см, вирізаємо заготовки до наших пампушків та по центру кожної кладемо шматочок замороженої начинки.
Накладаємо поверх іншим шматочком і щільно заліплюємо між собою.
В якості начинки можна також використовувати іриски, халву, варення, мак і т. д. (головне щоб вона не була рідкою).
Залишаємо пампушки підходити ще на 20 хв.
Розігріваємо олію.
Смажимо пампушки з обох сторін до золотистої скоринки на помірному вогні. Важливо, щоб посуд був наповнений олією не менше ніж на 3 см.
Виймаємо наші пампушки на паперовий рушник.
За бажанням посипаємо пудрою!
Рецепт: Лілія Цвіт