fbpx

Львівські пампухи від Лілії Цвіт

Тісто здобне, тому пампушки довго залишаються м’якими

Пропонуємо супер рецепт пампухів “львівських” від господині Лілії Цвіт, які готуються просто і виходять пухкими, рум’яними і дуже смачними! Це дріжджове тісто виходить легким, все в бульбашках. Здобне, тому довго залишається м’яким.

Інгредієнти

дріжджі пресовані – 40 г

жовтки – 4 шт.

цукор – 120 г

ванільний цукор – 1 п. 16 г

сіль – 0,5 ч.л.

олія – 2 ст.л.

масло – 50 г

горілка – 1 ст.л.

молоко, або вода – 250 мл

борошно – 600 г +- 50 г

Начинка шоколадна

масло – 100 г

цукрова пудра – 150 г

какао – 50 г

Приготування

Пресовані дріжджі розминаємо та засипаємо цукром, перетираємо все та лишаємо на 10 хв щоб дріжджі прореагували (вони мають бути рідкими та пінистими). До жовтків додаємо цукор, ван. цукор, 1/2 ложки солі, розтоплене масло і добре все розтираємо. Вливаємо туди ледь теплу воду та перемішуємо, потім додаємо 1 ст. ложку горілки (щоб не черствіли) та вливаємо наші активовані дріжджі.

У 2-3 етапи додаємо просіяне борошно та замішуємо тісто, воно має бути м‘яким, додаємо олію та вимішуємо тісто ще 10 хв.

Накриваємо харчовою плівкою та лишаємо в теплому місці на 2 години.

Для начинки до розтопленого масла додаємо цукрову пудру, какао та все перемішуємо, щоб не було грудочок.

Перекладаємо начинку на харчову плівку і формуємо смужку діаметром 3 см, обгортаємо її та кладемо до морозилки.

Тим часом розкачуємо тісто у пласт приблизно 1 см.

Для пампушків я використовую круглу форму діаметром 10 см, вирізаємо заготовки до наших пампушків та по центру кожної кладемо шматочок замороженої начинки.

Накладаємо поверх іншим шматочком і щільно заліплюємо між собою.

В якості начинки можна також використовувати іриски, халву, варення, мак і т. д. (головне щоб вона не була рідкою).

Залишаємо пампушки підходити ще на 20 хв.

Розігріваємо олію.

Смажимо пампушки з обох сторін до золотистої скоринки на помірному вогні. Важливо, щоб посуд був наповнений олією не менше ніж на 3 см.

Виймаємо наші пампушки на паперовий рушник.

За бажанням посипаємо пудрою!

Рецепт: Лілія Цвіт

You cannot copy content of this page