fbpx

Лечо на Катерини. Рецепт з монастирської кухні

Пропонуємо рецепт “Лечо”, який готують монахи василіяни із Закарпаття саме на свято Катерини (7 грудня).

Інгредієнти:

5 великих зелених болгарських перців

1 середня морквина

50 г чорносливу

200 г лопаток мороженої квасолі

200 г свіжої або мороженої цвітної капусти

1 ст. ложка томатної пасти

1 ч.ложка червоного меленого перцю

100 г води

олія для тушкування

сіль, зелень за смаком

Приготування:

Моркву та перець чистимо, нарізаємо соломкою і тушкуємо на олії. Коли овочі будуть готові, додаємо томатну пасту, а за кілька хвилин воду і тушкуємо ще 2-3 хвилини.

Наприкінці тушкування додаємо варені лопатки квасолі, чорнослив, варену та подрібнену цвітну капусту і просмажений на олії червоний перець.

Солимо та посипаємо зеленню цибулі та петрушки. Лечо подаємо як окрему страву або поливаємо ним варену в мундирах картоплю.

Якщо немає цвітної капусти, то її можна замінити свіжою нашаткованою капустою.

Смачного!

Рецепт з книги Миколи Середи “Монастирська кухня. Страви на піст і празник”.

You cannot copy content of this page