Пропонуємо рецепт “Лечо”, який готують монахи василіяни із Закарпаття саме на свято Катерини (7 грудня).
Інгредієнти:
5 великих зелених болгарських перців
1 середня морквина
50 г чорносливу
200 г лопаток мороженої квасолі
200 г свіжої або мороженої цвітної капусти
1 ст. ложка томатної пасти
1 ч.ложка червоного меленого перцю
100 г води
олія для тушкування
сіль, зелень за смаком
Приготування:
Моркву та перець чистимо, нарізаємо соломкою і тушкуємо на олії. Коли овочі будуть готові, додаємо томатну пасту, а за кілька хвилин воду і тушкуємо ще 2-3 хвилини.
Наприкінці тушкування додаємо варені лопатки квасолі, чорнослив, варену та подрібнену цвітну капусту і просмажений на олії червоний перець.
Солимо та посипаємо зеленню цибулі та петрушки. Лечо подаємо як окрему страву або поливаємо ним варену в мундирах картоплю.
Якщо немає цвітної капусти, то її можна замінити свіжою нашаткованою капустою.
Смачного!
Рецепт з книги Миколи Середи “Монастирська кухня. Страви на піст і празник”.