fbpx
Без рубрики
Курячі котлети з кукурудзою та перцем чилі

Курячі котлети з кукурудзою та перцем чилі

500 г курячого фаршу;

1 столова ложка куркуми;

1 чайна ложка меленого коріандру;

½ ложки меленого кмину;

½ столової ложки тертого імбиру;

2 зубчики часнику;

сіль за смаком;

3 картоплини;

3 столові ложки олії;

насіння кмину – за смаком;

3 зелені перці чилі;

1 цибулина;

1 чайна ложка чорного меленого перцю;

3 столові ложки молока;

1 невелика морква;

150 г свіжої чи розмороженої кукурудзи;

20 г свіжої кінзи;

2 курячі яйця;

¼ склянки манної крупи.

Приготування

У курячий фарш додайте куркуму, коріандр, мелений кмин, імбир і розчавлений часник і добре перемішайте. Посоліть до смаку і залиште на 10-15 хвилин.

Очищену картоплю покладіть у каструлю з холодною водою, доведіть до кипіння і варіть 20-25 хвилин. Злийте воду, дайте бульбам трохи охолонути і добре їх розштовхніть.

На середньому вогні розігрійте в сковороді 1 столову ложку олії, додайте насіння кмину та дрібно нарізаний перець чилі. Коли перець почне шипіти, додайте до нього подрібнену цибулю і смажте доти, поки овочі не стануть м’якими.

Викладіть у сковороду фарш, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте, постійно помішуючи, 10-15 хвилин. А щоб уникнути появи грудочок, влийте в сковороду молоко.

Додайте до фаршу та овочів дрібно порізану моркву, кукурудзу та нашатковану кінзу. Гасіть все під кришкою ще кілька хвилин.

Коли маса охолоне, додайте до неї картопляне пюре і посоліть до смаку. Якщо суміш вийшла занадто м’якою, можна всипати в неї ½ склянки панірувальних сухарів.

Сформуйте невеликі круглі котлетки, вмочіть їх у збиті яйця і запанируйте манкою.

У чистій сковороді нагрійте на середньому вогні 2 столові ложки олії. Обсмажте котлети з кожного боку до появи золотистої скоринки.

You cannot copy content of this page