Куряче філе, запечене в беконі
Цю оригінальну закуску можна приготувати на будь-який стіл. Запечені курячі палички у беконі зручно їсти, вони смачні та оригінальні. Завдяки швидкому маринуванню з соєвим соусом, медом та гірчицею куряче філе м’яке та соковите, а зовні – хрумкий ароматний бекон. Дуже смачно!
Продукти (на 4 порції)
Куряче філе – 500 г (2 шт.)
Бекон копчений – 150 г
Соєвий соус – 2 ст. ложки
Мед – 1 ч. ложка
Гірчиця столова – 1 ч. ложка
Лимонний сік – 1 ст. ложка
Сіль – 0,5 ч. ложки (за смаком)
Перець мелений (суміш перців) – на кінчику ножа
Кунжут (насіння) – 1 ч. ложка
1.Підготуйте всі інгредієнти. Куряче філе використовуйте свіже, не заморожується, так готова закуска буде соковитіше.
2. Куряче філе наріжте довгими смужками вздовж волокон шириною приблизно по 2-3 см. У мене кожне філе вдалося розрізати на 4-5 смужок.
3.З четвертинки лимона відіжміть 1 ст. ложку соку.
Для маринаду з’єднайте в мисці соєвий соус, мед, гірчицю та лимонний сік. Додайте сіль (орієнтуйтеся на солоність соєвого соусу) та суміш перців, перемішайте.
4. Куряче м’ясо помістіть у миску, додайте половину маринаду і перемішайте. Залиште хвилин на 15-20 для маринування.
5.Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
Кожен шматочок курячого філе оберніть у смужку копченого бекону.
6.Викладіть куряче філе в беконі на лист або у форму, вистелену пергаментом.
7.Зверху заготовки рясно змастіть маринадом, що залишився.
8. Посипте кунжутом.
9.Запікайте курку в беконі в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 25 хвилин до готовності і рум’яного кольору (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).
Куряче філе, запечене в беконі, підходить абсолютно до будь-якого столу – і як закуска до пива, і як основна страва, і як перекус у дорозі.
Рецепт настільки простий та цікавий, що я готую його практично до будь-якого свята. І завжди ця закуска зникає зі столу першою! Ніжне і соковите куряче м’ясо в беконі, що хрумтить, – чоловіки точно оцінять!