fbpx

Краще смакує у товаристві. Пляцок називається “Київський”

Незабаром Новий рік, Різдво Христове, і ми в передчутті свят вишукуватимемо цікаві рецепти, щоб потішити своїх рідних новими смаколиками. Що ж, поділюся одним, як кажуть, з “бабусиної скрині” – смачний і не потребує особливих зусиль. Пляцок називається “Київський”.

Отож, для тіста вам знадобиться:

5 жовтків

100 г. цукру

3-4 ст.л. сметани

3 ч.л. амоняку (без гірки)

3 стакана муки.

Змішуємо тісто. Густина, як на вареники. Даємо трішки відпочити.

За цей час дрібно січемо 0,5 л горіхів. та збиваємо білки з 2 стаканів цукру на штивну піну.

Попередньо змащуємо форму для запікання і вистилаємо пергаментним папером.

Ділимо тісто на три рівні частини. Випікаємо паляниці в такий спосіб: розкачати тісто, покласти у форму для запікання. На нього 1/3 білків і посипаємо горіхами (1/3). Так спекти три однакові паляниці.

Для маси: до 0,5 л згущонки (вареної) додати 400 г. масла. Добре збити блендером.

А тепер перекладаємо наш “Київський” пляцок: паляницю намастити 1/2 маси і покласти другу паляницю, горіхами вниз. Знову викласти масу і третю паляницю ставимо горіхами доверху. Так, що вже зверху прикрашати нічим не потрібно. Частину маси можна залишити, щоб обмастити боки.

Ваш пляцок готовий. Дайте йому хоч 2 години постояти і споживайте на здоров’я!

А головне, не чекайте слушної нагоди, щоб зробити приємність своїм рідним. Здивуйте їх без особливого приводу: спечіть торт чи пляцок (рецепт ви вже маєте:)), як зумієте, приготуйте сніданок чи подаруйте маленький букетик. Просто так, без особливої причини. А просто тому, що любите їх. А ще, – просто обійміть. Частіше обіймайте своїх рідних, друзів. Кажуть, обійми зцілюють, дарують крила, заставляють людину повірити у свої сили, надихають і дають відчуття безпеки.

А потім, заваривши ароматний чай, – подайте кусочок пляцка, спеченого з любов’ю, і знайдіть час на розмову…

Бо ж справді, смакує краще у доброму товаристві!

You cannot copy content of this page