fbpx

Коли солити картоплю, бульйон, м’ясо та інші страви?

Якщо ви не знаєте, коли солити картоплю, то краще посолити воду перед тим, як покласти картоплю в каструлю. Не соліть бульйон на початку, інакше він буде смачним, але каламутним.

Момент, коли ви солите картоплю, бульйон або інші страви, має значення і не тільки для смаку страви. М’ясо, посолене занадто рано, буде жорстким, а бульйон – каламутним.

Солити картоплю після того, як вона зварилася – погана ідея: щоб вона вийшла смачною, соліть її до того, як зварити, а в ідеалі сіль повинна розчинитися у воді до того, як ви покладете картоплю в каструлю. Час приготування картоплі залежить від її сорту та розміру, але намагайтеся не переварити її – тоді навіть додавання солі не допоможе.

Коли солити страви?

– Більшість супів солять приблизно за третину часу до готовності. Овочеві бульйони та заправки слід солити приблизно в третині часу процесу готування; якщо посолити їх на початку готування, вони вийдуть  смачними, але трохи каламутними.

– Картоплю слід посолити перед початком приготування.В ідеалі, відставте підсолену воду на годину, щоб сіль розчинилася в ній. Перемішуємо і тільки тоді кладемо картоплю.

– Бобові, такі як горох, соєві боби, квасоля слід солити безпосередньо перед закінченням готування. Якщо посолити їх на початку, овочі залишаться твердими, незважаючи на тривалий час приготування.

– Продукти, приготовані на пару, найкраще солити тільки тоді, коли вони вже готові. Якщо засолити їх раніше, вони втрачають соковитість і частину своєї поживної цінності.

–  Якщо ви готуєте рис або макарони, посоліть воду безпосередньо перед тим, як всипати макарони або рис, як тільки вона закипить.

–  Салати, приготовані зі свіжих овочів, слід солити лише перед подачею на стіл, щоб вони не пустили свій сік.

– Смажене, тушковане або варене м’ясо слід солити за 30 хвилин до закінчення приготування. Якщо посолити м’ясо занадто рано, воно буде жорстким.

– Рибу слід посолити за кілька хвилин до того, як обваляти в борошні. В крайньому випадку, сіль можна змішати з борошном.

 

You cannot copy content of this page