Така картопля не просто дуже смачна, але й ідеально підійде для тих, хто не вживає м’яса.
Для однієї порції потрібно:
5 великих картоплин (гладких і рівних)
300 г. шампіньйонів
1 цибулина
100 г. вершкового масла
1 ст.л. муки
250 мл. сметани
50 г. твердого сиру (натертого на терці)
1 ч. л. солі
0,5 ч.л. перцю.
Приготування:
Помийте картоплю і відваріть її у мундирах, у злегка підсоленій воді. Варити з моменту закипання 10-15 хвилин, щоби картопля не розварилась. Готову вийняти на тарілку і охолодити.
Потім розріжте кожну картоплину вздовж на дві половинки. За допомогою ножа потрібно акуратно вийняти м’якоть, зробивши з картоплин човники з товщиною стінок приблизно у 5 мм.
Викладіть човники на деко, застелене пергаментним папером.
На розігрітій сковороді розтоплюємо 100 г. вершкового масла і всипаємо шампіньйони, попередньо нарізані кубиками. Тушимо гриби на середньому вогні 5-7 хвилин. Після цього добавляємо дрібно нарізану цибулю і тушимо ще 5 хвилин.
Додаємо 1 ст.л.муки і все перемішуємо.
Після цього вливаємо до грибів сметану, додаємо сіль та перець.
Продовжуємо тушити ше 3-4 хвилини, поки сметана не стане густою і знімаємо з вогню.
Даємо масі охолодитись (до 10 хвилин).
Додаємо до грибної маси картопляну м’якоть, вийняту з картоплі попередньо, перемішуємо і фаршируємо човники готовою начинкою.
Випікаємо 15 хвилин у розігрітій духовці до 190 градусів.
Після цього дістаємо деко з духовки і посипаємо кожну картоплину натертим сиром і запікаємо ще 10-15 хвилин, поки човники не підрум’яняться зверху.
Смачного!