fbpx

Картопляні човники фаршировані шампіньйонами. Така картопля не просто дуже смачна, але й ідеально підійде для тих, хто не вживає м’яса.

Така картопля не просто дуже смачна, але й ідеально підійде для тих, хто не вживає м’яса.

Для однієї порції потрібно:

5 великих картоплин (гладких і рівних)

300 г. шампіньйонів

1 цибулина

100 г. вершкового масла

1 ст.л. муки

250 мл. сметани

50 г. твердого сиру (натертого на терці)

1 ч. л. солі

0,5 ч.л. перцю.

Приготування:

Помийте картоплю і відваріть її у мундирах, у злегка підсоленій воді. Варити з моменту закипання 10-15 хвилин, щоби картопля не розварилась. Готову вийняти на тарілку і охолодити.

Потім розріжте кожну картоплину вздовж на дві половинки. За допомогою ножа потрібно акуратно вийняти м’якоть, зробивши з картоплин човники з товщиною стінок приблизно у 5 мм.

Викладіть човники на деко, застелене пергаментним папером.

На розігрітій сковороді розтоплюємо 100 г. вершкового масла і всипаємо шампіньйони, попередньо нарізані кубиками. Тушимо гриби на середньому вогні 5-7 хвилин. Після цього добавляємо дрібно нарізану цибулю і тушимо ще 5 хвилин.

Додаємо 1 ст.л.муки і все перемішуємо.

Після цього вливаємо до грибів сметану, додаємо сіль та перець.

Продовжуємо тушити ше 3-4 хвилини, поки сметана не стане густою і знімаємо з вогню.

Даємо масі охолодитись (до 10 хвилин).

Додаємо до грибної маси картопляну м’якоть, вийняту з картоплі попередньо, перемішуємо і фаршируємо човники готовою начинкою.

Випікаємо 15 хвилин у розігрітій духовці до 190 градусів.

Після цього дістаємо деко з духовки і посипаємо кожну картоплину натертим сиром і запікаємо ще 10-15 хвилин, поки човники не підрум’яняться зверху.

Смачного!

You cannot copy content of this page