Ми дуже часто використовуємо їх на своїх кухнях, але все ще знаємо про них дуже мало. Чи добре ви знаєте найпопулярніші сорти італійського сиру?
Дізнайтеся!
6 італійських сирів
Маскарпоне – вершковий свіжий сир родом з Ломбардії. Виготовлений з вершків, він має ніжний, солодкуватий смак. Основа десерту тірамісу, ідеально підходить для кремів та чізкейків.
Горгонзола – блакитний сир з Ломбардії. М’який, ідеально підходить для соусів до пасти, салатів, діпів та інших страв.
Моцарела – м’який сир з Кампанії, спочатку виготовляється з буйволячого молока (зараз також з коров’ячого). Продається у вигляді великих або маленьких шматочків у сироватці. Основа для салату капрезе, ідеально підходить для піци та лазаньї.
Рікотта – м’який, недозрілий сир, що нагадує наш домашній сир. Створюється шляхом уварювання сироватки після інших сирів. Чудово підходить для пирогів, начинки та локшини.
Грана Падано – твердий сичужний сир, підходить для терки. Має солодкий, горіховий смак – наприклад, для пасти, салатів.
Пармезан – за текстурою нагадує Грана Падано, але має гостріший, солоніший смак. Зазвичай використовується в тертому вигляді.