Хитрий трюк – і вареники не злипаються: не кожен знає про цей спосіб варіння

Вареники – смачна та доступна для кожного страва.

Не обов’язково стояти кілька годин на кухні, щоби приготувати вареники з начинкою. У магазині можна обрати готовий напівфабрикат.

Залишається лише вирішити питання: як приготувати вареники, щоби вони не розвалилися і не злиплися під час готування.

На щастя, є перевірені часом методи, які допомагають вирішити проблему раз і назавжди.

Як правильно варити вареники?

По-перше, каструлю вибирайте широку та неглибоку. Так вода швидше закипить.

Багато хто підсолює воду навіть для вареників із солодкою начинкою – це не зіпсує смак готової страви.

Під час приготування слідкуйте за часом, щоб вареники не переварилися. Інакше шви розповзуться та вміст вареників випливе.

Вареники потрібно класти в підсолену воду, що кипить, по 3-5 штук. Якщо вивалити всю порцію вареників миттєво, вони обов’язково злипнуться.

При закиданні вареників у каструлю тримайте напоготові шумівку, яку потрібно періодично помішувати.

Хитрий трюк!

Приготувати смачні вареники допоможе простий лайфхак. Для цього знадобиться сито.

Покладіть вареники в сито і опустіть в каструлю з окропом і варіть до готовності.

У вас будуть ідеальні вареники, які ніколи не переваряться, не розповзуться і не злипнуться.

Такий спосіб варіння використовують професійні кухарі у дорогих ресторанах.

You cannot copy content of this page