Вареники – смачна та доступна для кожного страва.
Не обов’язково стояти кілька годин на кухні, щоби приготувати вареники з начинкою. У магазині можна обрати готовий напівфабрикат.
Залишається лише вирішити питання: як приготувати вареники, щоби вони не розвалилися і не злиплися під час готування.
На щастя, є перевірені часом методи, які допомагають вирішити проблему раз і назавжди.
Як правильно варити вареники?
По-перше, каструлю вибирайте широку та неглибоку. Так вода швидше закипить.
Багато хто підсолює воду навіть для вареників із солодкою начинкою – це не зіпсує смак готової страви.
Під час приготування слідкуйте за часом, щоб вареники не переварилися. Інакше шви розповзуться та вміст вареників випливе.
Вареники потрібно класти в підсолену воду, що кипить, по 3-5 штук. Якщо вивалити всю порцію вареників миттєво, вони обов’язково злипнуться.
При закиданні вареників у каструлю тримайте напоготові шумівку, яку потрібно періодично помішувати.
Хитрий трюк!
Приготувати смачні вареники допоможе простий лайфхак. Для цього знадобиться сито.
Покладіть вареники в сито і опустіть в каструлю з окропом і варіть до готовності.
У вас будуть ідеальні вареники, які ніколи не переваряться, не розповзуться і не злипнуться.
Такий спосіб варіння використовують професійні кухарі у дорогих ресторанах.