Грибний соус – ідеальне доповнення до макаронів або інших срав – перегляньте наші рецепти!
Грибний соус на основі свіжих грибів ідеально підходить як до будь-яких страв. Ви також можете додати сушені або заморожені гриби для підсилення смаку!
Грибний соус до макаронів
Інгредієнти для грибного соусу до макаронів:
• 50 г лісових грибів
• пачка вершкового сиру
• середня цибулина
• ложка борошна
• щіпка солі
• щіпка перцю
Як приготувати грибний соус до макаронів?
Ретельно промийте гриби і замочіть у воді, якщо вони були сушені.
Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на вершковому маслі або оливковій олії.
Всипаємо вершковий сир, додаємо борошно і тушкуємо разом з грибами 15 хвилин.
Посолити та поперчити.
Збиваємо соус блендером до однорідної консистенції.
Дуже смакує до макаронів.
Грибний соус до картоплі
Інгредієнти для грибного соусу до картоплі:
• 70 г лісових грибів або шампіньйонів
• 2-3 шматочки плавленого сиру
• курячий бульйон
• подрібнена петрушка
• щіпка солі
• щіпка перцю
Як приготувати грибний соус до картоплі?
Гриби ретельно миємо та чистимо.
Дрібно нарізаємо і тушкуємо в бульйоні з птиці.
Коли рідина зменшиться, додайте плавлений сир та подрібнену петрушку.
Тушкуйте 10 хвилин, посоліть та поперчіть.
Чудово смакує з запеченою картоплею в мундирі.
Грибний соус з опеньок
Інгредієнти для грибного соусу з опеньок:
• 50 г опеньок
• пачка вершкового сиру
• подрібнена петрушка
• середня цибулина
• щіпка перцю
• щіпка солі
Як приготувати грибний соус з опеньками?
Гриби ретельно миємо та чистимо.
Дрібно нарізаємо та тушкуємо у вершковому сирі.
Коли рідина зменшиться, додаємо подрібнену петрушку та цибулю.
Тушкуйте 10 хвилин, посоліть і поперчіть.
Приготований таким чином грибний соус з опеньок – цікаве доповнення до м’ясних крокетиків.