fbpx

Грибні вушка до борщу на другий Святвечір

Галицькі господині готують до святвечірнього борщу делікатні круглі варенички з грибами, які називаються “вушками”.

Такий борщ з вушками майже єдиний у своєму роді, як і кутя. Ділимось рецептом.

Інгредієнти

гриби, які варилися для борщу

1 цибулина

3-4 столові ложки олії

2 столові ложки мелених сухарів

сіль, перець за смаком

Приготування

Перемелюємо гриби на млинку додаємо до них підсмажену на олії цибулю, сухарі, сіль та перець і добре перемішуємо.

Цим грибним фаршем начиняємо малесенькі варенички – “вушка”, зліплюючи докупи протилежні краї.

Тісто для вушок роблять таке саме, як на вареники.

Смачного!

З книги “Різдвяні страви. Галицька традиція”

You cannot copy content of this page