Галицькі господині готують до святвечірнього борщу делікатні круглі варенички з грибами, які називаються “вушками”.
Такий борщ з вушками майже єдиний у своєму роді, як і кутя. Ділимось рецептом.
Інгредієнти
гриби, які варилися для борщу
1 цибулина
3-4 столові ложки олії
2 столові ложки мелених сухарів
сіль, перець за смаком
Приготування
Перемелюємо гриби на млинку додаємо до них підсмажену на олії цибулю, сухарі, сіль та перець і добре перемішуємо.
Цим грибним фаршем начиняємо малесенькі варенички – “вушка”, зліплюючи докупи протилежні краї.
Тісто для вушок роблять таке саме, як на вареники.
Смачного!
З книги “Різдвяні страви. Галицька традиція”