Це дуже ситне і смачне блюдо, яке можна відразу після того, як ви відкрили кришку, ставити на стіл, причому – навіть святковий.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
– скумбрія, 3 кг
– цибуля, 1 кг
– перець болгарський червоний, 1 кг
– морква, 1 кг
– помідори сливки, 3 кг
– цукор, 100 г
– сіль, 2 – 3 ст.л
– оцет, 150 г
– томатна паста, 0.5 л
– рослинна олія, 0.5 л
– лавровий лист
– перець чорний, запашний
Як готувати:
1. Овочі промиваємо, цибулю ріжемо півкільцями, солодкий перець соломкою, моркву тремо на тертці, помідори подрібнюємо блендером або м’ясорубкою і протираємо через сито, щоб позбавити масу від шматочків шкірки.
2. Обсмажуємо цибулю в 0.5 л рослинної олії, потім додаємо моркву, за нею перець і вливаємо томатну пасту з помідор.
3. Рибу промиваємо, видаляємо нутрощі і плавники, хвіст, ріжемо товстими шматками (приблизно 5 см). Якщо хочете, можна видалити хребет.
4. Кладемо рибу в овочі. Коли все закипить, додаємо сіль, цукор, томатну пасту покупну, оцет і улюблені спеції, якими ви користуєтеся, коли готуєте рибу. Зменшуємо вогонь і тушкуємо 30 хвилин.
5. Розкладаємо в чисті банки, ставимо їх на рушник в каструлю, наливаємо воду і стерилізуємо 1 годину. Закручуємо кришки і зберігаємо в будь-якому темному, прохолодному місці.
Смачного!