fbpx

Готувала на зиму, а з’їли все за місяць! Цьогоріч зроблю дві порції. Надзвичайно смачна консервована скумбрія з овочами

Це дуже ситне і смачне блюдо, яке можна відразу після того, як ви відкрили кришку, ставити на стіл, причому – навіть святковий.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

– скумбрія, 3 кг

– цибуля, 1 кг

– перець болгарський червоний, 1 кг

– морква, 1 кг

– помідори сливки, 3 кг

– цукор, 100 г

– сіль, 2 – 3 ст.л

– оцет, 150 г

– томатна паста, 0.5 л

– рослинна олія, 0.5 л

– лавровий лист

– перець чорний, запашний

Як готувати: 

1. Овочі промиваємо, цибулю ріжемо півкільцями, солодкий перець соломкою, моркву тремо на тертці, помідори подрібнюємо блендером або м’ясорубкою і протираємо через сито, щоб позбавити масу від шматочків шкірки.

2. Обсмажуємо цибулю в 0.5 л рослинної олії, потім додаємо моркву, за нею перець і вливаємо томатну пасту з помідор.

3. Рибу промиваємо, видаляємо нутрощі і плавники, хвіст, ріжемо товстими шматками (приблизно 5 см). Якщо хочете, можна видалити хребет.

4. Кладемо рибу в овочі. Коли все закипить, додаємо сіль, цукор, томатну пасту покупну, оцет і улюблені спеції, якими ви користуєтеся, коли готуєте рибу. Зменшуємо вогонь і тушкуємо 30 хвилин.

5. Розкладаємо в чисті банки, ставимо їх на рушник в каструлю, наливаємо воду і стерилізуємо 1 годину. Закручуємо кришки і зберігаємо в будь-якому темному, прохолодному місці.

Смачного!

You cannot copy content of this page