fbpx

Гастрономічна карта України – що їдять в різних областях країни

Кожна область України славиться своєю унікальною кухнею – залежно від традицій та географії. Гастрономічну карту України підготувало видання Укрінформ.

Північна частина України славляться урожаєм картоплі, що значною мірою впливає на раціон місцевої кухні. Наприклад, коронна страва Полісся – деруни, або драники. У Чернігівській області майстерно готують печеню в горщиках із картоплі, квашеної капусти та м’яса. Натомість Південь – це край рибалок, а отже і різноманітних рибних страв.

Центральна Україна може здивувати різноманітністю вареників та начинок до них. А на Донбасі знають близько 50 рецептів окрошки.

Читайте також: Людей з яким прізвищем в Україні найбільше (інфографіка)

На Прикарпатті до столу подають бануш – густа каша з кукурудзяної крупи, приправлена сметаною, подають гарячим з обсмаженим беконом і бринзою. На Закарпатті дуже популярна страва бограч, яка прийшла до нас з угорської кухні.

Джерело.

You cannot copy content of this page