Приготувати гарбузовий кетчуп можна менш ніж за годину. Додайте цибулю, яблучний оцет, цукор і спеції – сушений чебрець і дрібку кориці.
Гарбузовий кетчуп – чудова альтернатива класичному томатному. Гарбузовий варіант буде трохи солодшим – його також можна приготувати з додаванням перцю або кабачків.
В даній статті розглянемо:
• Класичний гарбузовий кетчуп
• Гарбузово- кабачковий кетчуп
• Гарбузово-папричний кетчуп
Рецепт гарбузового кетчупу
Інгредієнти:
• 3 кг гарбуза,
• 3 цибулини,
• 200 мл яблучного оцту,
• 80 г томатної пасти,
• 2 чайні ложки сушеного чебрецю,
• 2 чайні ложки кориці,
• 200 г цукру,
• сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Гарбуз ретельно миємо, нарізаємо невеликими кубиками та видаляємо насіння. Перекласти в каструлю.
Додати нарізану цибулю, посолити і відставити на одну годину.
По закінченні цього часу поставте каструлю на повільний вогонь і варіть близько 45 хвилин.
Додайте оцет, концентрат і всі спеції та варіть ще 15 хвилин.
Гарбузовий кетчуп можна законсервувати – розкладіть його в невеликі, попередньо простерелізовані баночки і варіть 15 хвилин.
Гарбузово-кабачковий кетчуп
Інгредієнти:
• 2 кг гарбуза,
• 4 кабачки,
• 3 цибулини,
• 3 зубчики часнику,
• 200 мл яблучного оцту,
• 200 г цукру,
• 3 ст.л. томатної пасти,
• 1 чайна ложка солодкої паприки,
• 1 ст.л. ріпакової олії,
• сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
У каструлі розігріваємо олію. Додати нарізану цибулю. Через хвилину додаємо почищений і нарізаний дрібними кубиками кабачок (можна також натерти на тертці) і гарбуз.
Додати часник, концентрат і всі спеції.
Варити 30 хвилин на повільному вогні, поки овочі не розм’якнуть, а соус не стане густішим.
Додайте оцет і варіть ще 15 хвилин.
По закінченню цього часу збиваємо все блендером.
Гарбузово-кабачковий кетчуп стане чудовим доповненням до м’яса та паштетів.
Гарбузово-папричний кетчуп
Інгредієнти:
• 2 кг гарбуза,
• 3 червоних перці (паприки),
• 3 цибулини,
• 200 мл томатного пюре,
• 200 мл яблучного оцту,
• 200 г цукру,
• 1 чайна ложка солодкої паприки,
• 1 чайна ложка сушеного орегано,
• 1 чайна ложка сушеного базиліка,
• сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Гарбуз миємо, нарізаємо невеликими кубиками та видаляємо насіння. Перекласти в каструлю.
Обсмажте перець на газовому пальнику або запечіть в духовці, щоб можна було зняти шкірку.
Нарізати кубиками і додати до гарбуза разом з подрібненою цибулею.
Приправити перцем, цукром, сіллю та рештою спецій.
Влити пюре і варити близько години. Перебити блендером.
Додайте оцет і варіть ще 10 хвилин.
Гарбузово-папричний кетчуп чудово підходить як соус до піци.