fbpx

Домашнє сало по-українськи від Лілії Цвіт – перевірений роками рецепт відомої господині

Варене сало за рецептом господині Лілії Цвіт завжди вдале: ніжне, м’яке і ароматне. До того ж – готувати його дуже просто. Рецепт перевірений роками. Спробуйте!

Інгредієнти

сало (бажано домашнє) – 800 г

Маринад

вода – 1 л

сіль – 1 ст.л.

цукор – 1 ст.л

оцет 9 % – 2 ст.л.

перець горошок – 5-6 шт

перець духмяний – 5-6 шт.

лавровий лист – 2 шт.

гірчиця в зернах – 0,5 ч.л.

Спеції

чорний перець мел.- 1 ч.л.

паприка мелена- 1 ч.л.

копчені овочі мел.- 1 ст.л.

часник – 5-6 зубчиків

Приготування

Розрізати сало на дві частини, щоби воно помістилося у каструлю. Заливаємо його холодною водою. Додаємо 1 столову ложку солі, 1 ст.л. цукру, 2 ст.л. оцту. Додаємо лавровий лист та спеції за смаком.Ставимо варити приблизно на 40 хвилин. Готове сало охолоджуємо у маринаді під кришкою.

Коли охолоне, виймаємо його на паперовий рушник і обсушуємо.

Готуємо суміш спецій для сала.

Всипаємо у невелику посудину чорний перець, паприку та приправу до м’яса із копчених овочів. Спеції перемішуємо. Викладаємо сало на фольгу та рівномірно обсипаємо спеціями.

Наприкінці натираємо сало вичавленим часником на свій смак.

Загортаємо шматочки сала у фольгу і відправляємо в холодильник на кілька годин.

Смачного!

Рецепт: Лілія Цвіт

You cannot copy content of this page