fbpx

Рецетів піци багато, але Домашня піца одна. Краща ніж у піцерії.

Перевага цього рецепту у тому, що тісто виходить тонким і повітряним.

Інгредієнти:

Тісто:

150 мл. теплої води;

1 ч.л. цукру;

0,5 ч.л. сухих дріжджів (приблизно 3 г);

0,5 ч. л. солі;

2 столові ложки оливкової олії;

300 г муки;

2-3 ст. ложки томатного соусу.

Начинка:

200 г ковбаси-салямі (або на ваш смак);

200 г твердого сиру;

1 цибулина;

оливки (половина банки);

помідори черрі (8 штук).

Для соусу знадобиться:

2 ст. л. сметани;

1 зубчик часнику;

сіль, перець, зелень, інші спеції за смаком.

Приготування:

До теплої води додаємо цукор і сухі дріжджі, злегка перемішуємо до повного розчинення дріжджів.

Додаємо сіль, оливкову олію, усе перемішуємо і поступово всипаємо просіяну муку. . Тісто спочатку замішуємо ложкою, а потім руками, доки воно перестане липнути до рук.

Перекладаємо готове тісто в посудину, накриваємо рушником і чекаємо, поки воно збільшиться у 1,5-2 рази (приблизно 30 хв).

Коли тісто підійде, викладаємо його на застелене пергаментом деко. Розтягуємо тісто руками по величині деко, можна розкачати качалкою. Робимо бортики, які мають добре підрум’янитиcя у духовці.

Змащуємо основу для піци томатним соусом. Не потрібно змащувати сильно, щоби піца не вийшла мокрою.

Нарізаємо пластинками напівтвердий сир, ковбасу, цибулю півкільцями. Помідори черрі та оливки розрізаємо на половинки.

На змащену соусом основу для піци викладаємо начинку у такій послідовності – сир, ковбаса, цибуля, помідори, оливки і вкінці знову – сир.

Зверху змащуємо готовим сметанно-часниковим соусом (змішуємо сметану з часником, вашими улюбленими спеціями та зеленню за смаком).

Випікаємо піцу у духовці, розігрітій до 200 градусів 15-20 хв.

Смачного!

You cannot copy content of this page