fbpx

Домашній майонез за 5 хвилин від Євгена Клопотенка

Любите олів’є на Новий рік, але не хочете приправляти салат магазинним майонезом? Приготуйте смачний майонез в домашніх умовах. Пропонуємо рецепт соусу без консервантів від шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Цей рецепт настільки простий, що для приготування навіть не потрібен блендер.

Інгредієнти

2 жовтки (обов’язково свіжі)

150 мл соняшникової олії

1 ст. л. негострої гірчиці (щоби соус не вийшов гірким)

cік половини лимона

1 дрібка солі

Приготування

Для початку відокремте жовтки від білків. Жовтки разом з гірчицею перекладіть у велику ємність.

Трохи збийте їх за допомогою віничка. До суміші додайте сік лимона, дрібку солі і інтенсивно збийте до однорідності.

Тепер потрібно тонкою цівкою вливати олію, постійно збиваючи. Добре розмішайте соус, він повинен бути однорідним. От і все – майонез готовий.

Приправте ним улюблений салат, смачного!

You cannot copy content of this page