Любите олів’є на Новий рік, але не хочете приправляти салат магазинним майонезом? Приготуйте смачний майонез в домашніх умовах. Пропонуємо рецепт соусу без консервантів від шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Цей рецепт настільки простий, що для приготування навіть не потрібен блендер.
Інгредієнти
2 жовтки (обов’язково свіжі)
150 мл соняшникової олії
1 ст. л. негострої гірчиці (щоби соус не вийшов гірким)
cік половини лимона
1 дрібка солі
Приготування
Для початку відокремте жовтки від білків. Жовтки разом з гірчицею перекладіть у велику ємність.
Трохи збийте їх за допомогою віничка. До суміші додайте сік лимона, дрібку солі і інтенсивно збийте до однорідності.
Тепер потрібно тонкою цівкою вливати олію, постійно збиваючи. Добре розмішайте соус, він повинен бути однорідним. От і все – майонез готовий.
Приправте ним улюблений салат, смачного!