Приготувати смачні пельмені самостійно зовсім нескладно. Пропонуємо рецепт від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
За цим рецептом тісто у пельменів виходить ідеальним, а начинка нежирною та соковитою.
Інгредієнти
Тісто
500 г борошна
220-250 мл гарячої води
3 ст. л. соняшникової олії
½ ч. л. солі
Начинка для пельменів
500 г пісної свинини (м’якоті)
2-3 зубчики часнику
½ ріпчастої цибулі
50 мл крижаної води
Для подачі
2-3 ст. л. оцту
100 г вершкового масла
150 г сметани
сіль, перець
Приготування
Фарш для пельменів
Готуємо фарш з пісної свинини. Наріжте м’ясо (500 г) довільними шматочками. Очистіть ½ цибулини і 2-3 зубчики часнику. Пропустіть шматочки свинини з часником і цибулею через м’ясорубку. Готовий фарш за смаком поперчіть і посоліть.
Тісто
У чашу відміряйте 500 г борошна і додайте 220-250 мл гарячої води, 3 ст. л. соняшникової олії, ½ ч. л. солі.
Для замішування тіста візьміть насадку – гак. Замішуйте тісто на середній швидкості. Лише 5 хвилин і тісто готове.
Якщо такої машини у вас немає, то можна замісити тісто вручну.
Сформуйте з тіста кулю, накрийте рушником і дайте відпочити хвилин 20. Потім за допомогою спеціальної насадки розкачайте тісто для пельменів у тонкий пласт. Якщо такого гаджета, у вас немає, то цілком підійде і скалка.
Виріжте заготовки для пельменів склянкою бажаного діаметру. Зручно використовувати чашку або склянку з діаметром 4-5 см, щоб отримати маленькі і акуратні пельмені.
Додайте у фарш для пельменів 50 мл крижаної води для соковитості, ретельно його вимісіть і відбийте, щоб фарш змінив свою структуру і тримався грудкою.
На кожен вирізаний круг покладіть половину чайної ложки фаршу і сформуйте пельмень. Те ж саме виконайте з усім тістом і фаршем.
Сформовані пельмені відваріть протягом 3-5 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню, воду попередньо підсоліть. Якщо ви не плануєте варити відразу всі пельмені, їх можна заморозити.
Подавайте пельмені гарячими з вершковим маслом (приблизно 100 г), свіжомеленим чорним перцем і 2-3 ст. л. оцту.
Смачного!
Рецепт Євгена Клопотенка, YouTube