fbpx

Домашні пельмені за рецептом Євгена Клопотенка: ідеальне тісто та соковита начинка

Приготувати смачні пельмені самостійно зовсім нескладно. Пропонуємо рецепт від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

За цим рецептом тісто у пельменів виходить ідеальним, а начинка нежирною та соковитою.

Інгредієнти

Тісто

500 г борошна

220-250 мл гарячої води

3 ст. л. соняшникової олії

½ ч. л. солі

Начинка для пельменів

500 г пісної свинини (м’якоті)

2-3 зубчики часнику

½ ріпчастої цибулі

50 мл крижаної води

Для подачі

2-3 ст. л. оцту

100 г вершкового масла

150 г сметани

сіль, перець

Приготування

Фарш для пельменів

Готуємо фарш з пісної свинини. Наріжте м’ясо (500 г) довільними шматочками. Очистіть ½ цибулини і 2-3 зубчики часнику. Пропустіть шматочки свинини з часником і цибулею через м’ясорубку. Готовий фарш за смаком поперчіть і посоліть.

Тісто

У чашу відміряйте 500 г борошна і додайте 220-250 мл гарячої води, 3 ст. л. соняшникової олії, ½ ч. л. солі.

Для замішування тіста візьміть насадку – гак. Замішуйте тісто на середній швидкості. Лише 5 хвилин і тісто готове.

Якщо такої машини у вас немає, то можна замісити тісто вручну.

Сформуйте з тіста кулю, накрийте рушником і дайте відпочити хвилин 20. Потім за допомогою спеціальної насадки розкачайте тісто для пельменів у тонкий пласт. Якщо такого гаджета, у вас немає, то цілком підійде і скалка.

Виріжте заготовки для пельменів склянкою бажаного діаметру. Зручно використовувати чашку або склянку з діаметром 4-5 см, щоб отримати маленькі і акуратні пельмені.

Додайте у фарш для пельменів 50 мл крижаної води для соковитості, ретельно його вимісіть і відбийте, щоб фарш змінив свою структуру і тримався грудкою.

На кожен вирізаний круг покладіть половину чайної ложки фаршу і сформуйте пельмень. Те ж саме виконайте з усім тістом і фаршем.

Сформовані пельмені відваріть протягом 3-5 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню, воду попередньо підсоліть. Якщо ви не плануєте варити відразу всі пельмені, їх можна заморозити.

Подавайте пельмені гарячими з вершковим маслом (приблизно 100 г), свіжомеленим чорним перцем і 2-3 ст. л. оцту.

Смачного!

Рецепт Євгена Клопотенка, YouTube

You cannot copy content of this page