fbpx

Домашні пампушки з часником до українського борщу за рецептом Дарії Цвек

Смачні та ароматні пампушки з часником – один з найбільш популярних видів національної української випічки. Вони чудово доповнюють український борщ, а готуються зовсім нескладно! Пропонуємо простий рецепт пампушків від відомої української господині, королеви смаколиків – Дарії Цвек.

Інгредієнти

500 г муки

30 г живих дріжджів

1 склянка теплої води або сироватки (кефіру)

2–3 зубчики часнику

100 г олії

сіль, кмин за смаком.

Приготування

Дріжджі розчинити в теплій воді або сироватці (кефірі), влити до просіяної муки, посолити і замісити пухке тісто. Накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло.

Тоді масними руками сформувати кульки розміром з куряче яйце і скласти їх на бляшку, змащену жиром. Дати тісту підрости, після цього випікати в нагрітій братрурі до золотистого кольору. Спечені пампушки скропити олією, перемішаною з розтовченим часником, і відразу подавати до борщу чи юшки.

Смачного!

You cannot copy content of this page