fbpx

До новорічного меню: пряникова «ялинка»

Цей смаколик, рецепт якого пропонуємо господиням, готується досить легко, не потребує великої кількості складників. Водночас він смачний і дуже симпатично виглядає, тож може стати «родзинкою» вашого святкового столу.

Пряникова «ялинка». Потрібно: 100 г олії; 200 г меду; 125 г цукру; 600 г борошна вищого сорту; 2 ч.л. какао-порошку; 1/2 пакетика розпушувача тіста; дрібка солі; 1 яйце; 1 білок; 1 склянка цукрової пудри; олія (змастити деко).

Олію, мед, цукор, прянощі змішайте і, безперервно помішуючи, підігрівайте, поки не розчиниться цукор. Борошно разом із розпушувачем просійте, додайте какао, сіль, яйце та медову масу. Замісіть тісто і залиште його відстоятись на ніч на кухні. Далі виріжте з картону 9 зірок розміром від 5 до 15 см і 7 кружечків діаметром 3 см.

Розкачайте тісто завтовшки 0,5 см, із допомогою зроблених раніше форм виріжте із нього зірки та кружечки і випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин. Гарячими зніміть із дека і дайте охолонути.

Читайте також: Собаки не терплять нещирість і вyльгарність: у чому зустрічати Новий рік 2018 радить астролог

Білок із цукром розітріть у густу масу. Потім покладіть на тацю найбільшу зірку, намастіть цукровою помадкою. Зверху покладіть кружечок, далі — меншу зірку, формуючи, як пірамідку, «ялинку», скріплюйте кожен шар цукровою помадкою. Найменшу з зірок прилаштуйте вертикально на верхівці. Обсипте все цукровою пудрою.

Джерело.

You cannot copy content of this page