fbpx

Дар осені: пиріг із гарбуза. Легкий рецепт з бабусиної скрині. Впораються навіть кулінари-початківці.

Чомусь завжди думала, що гарбуз родом з України, адже полюбився він і нашим дівчатам, які роками, щоб натякнути хлопцеві на те, що не бажають бути з ним у парі – виносили гарбуза у відповідь на сватання.

Та виявилося, що цей гігант десь з Мексики, де близько семи тисяч років тому було виявлено його насіння. І люди давно виготовляли різні настоянки для виведення веснянок та зцілення від зміїних укусів. Крім того, у ньому зібрана мега кількість корисних речовин, вітамінів і мікроелементів. Він корисний для зору, покращує роботу шлунку, нормалізує тиск, сон, а також покращує імунітет, сприятливо впливає на лікування безпліддя, знімає неприємні симптоми при менопаузі, нервове напруження, допомагає швидко відновити сили.

Не зважаючи на те, що ми називаємо гарбуз овочем, насправді, він – найбільша ягода. Тому сьогодні запропоную один рецепт зі скрині моєї бабусі – смачний десерт – пиріг із гарбуза, який, до речі, дуже полюбляє мій син.

Отож, для такого корисного смаколика вам знадобиться:

– 200 гр. муки;

– 170 гр. цукру;

– 100 гр. масла;

– 3 яйця;

– 70 гр. сметани;

– 0,5 кг. гарбуза;

– 2 ст. л. крохмалю;

– кориця;

– сіль (до смаку).

Приготування:

З масла, 100 гр. цукру, жовтків та муки замісити тісто. Покласти в холодильник.

За цей час почистити, порізати, зварити гарбуз. Воду злити, а саму гарбузову м’якоть збити в пюре. Додати сметану, прянощі, крохмаль і збиті з цукром білки.

Витягнути тісто розкачати, і викласти на попередньо змащену і викладену пергаментним папером посуду для запікання, сформувавши невеличкі бережечки. Вилити гарбузову суміш на тісто.

Випікати 50-60 хв. при температурі 180˚С.

Смачного! Користаймо з такої вельми корисної та смачної ягоди!

You cannot copy content of this page