fbpx

Чи є сенс замочувати м’ясо в молоці? Виявляється, це не така вже й гарна ідея

“Замочи в молоці, буде краще”. Скільки разів ви це чули? Чи дійсно замочування м’яса в молоці робить його смачнішим? Коли варто це робити і на що слід звернути особливу увагу? Зазвичай мами та бабусі замочують свинячу полядвицю та печінку в молоці. Навіщо це робити і чи дійсно це безпечно?

Вимочування м’яса в молоці – досить поширена практика. Так робили наші мами та бабусі, які передали нам цю звичку, коли вчили нас готувати. Найпоширеніший спосіб – замочувати печінку та свинину перед тим, як смажити відбивні. Чи є в цьому сенс і чи дійсно це безпечно?

Зміст статті:

  • Навіщо замочувати м’ясо в молоці?
  • Чи є сенс вимочувати м’ясо в молоці?
  • Скільки вимочувати м’ясо в молоці?

Вимочування м’яса в молоці має на меті зробити його смачнішим, ніжнішим і делікатнішим після обробки.

Найчастіше вимочують м’ясо свинячої полядвиці, щоб готові котлети не були сухими. Вимочування печінки в молоці також є дуже популярною кулінарною практикою – так вона втрачає характерну гіркоту.

Дехто також вимочує телятину, особливо перед тим, як замаринувати її у спеціях. Це робиться для того, щоб надати м’ясу неповторного, інтенсивного смаку та аромату.

Молоко має бути холодним, а м’ясо – не повністю зануреним у нього. Час від часу можна акуратно помішувати або замінити молоко на половині шляху. Замість молока деякі люди також використовують рідкий натуральний йогурт або рідкі вершки.

Чи є сенс замочувати м’ясо в молоці?

Виявляється, замочування м’яса в молоці не має багато переваг. Дійсно, це трохи витягує гіркоту з печінки, але, на жаль, рідко робить м’ясо більш ніжним або делікатним на смак. Крім того, воно може виявитися небезпечним.

Харчове пастеризоване молоко, яке ви можете купити в магазині, не має властивостей, які повинні покращувати смак м’яса, а також не містить живих бактеріальних культур і ферментів, які могли б зробити м’ясо більш ніжним. Через це, якщо залишити м’ясо в молоці надовго, воно може просто зіпсуватися (навіть якщо зберігати його в холодильнику). Це, в свою чергу, може призвести до більш-менш серйозного харчового отруєння.

Скільки витримувати м’ясо в молоці?

Дуже часто можна зустріти пораду залишати м’ясо в молоці на всю ніч. Однак, безумовно, краще скоротити цей час. Якщо ви любите замочувати м’ясо таким чином, залиште його в мисці з молоком приблизно на 20 хвилин. Також використовуйте свіже молоко, наскільки це можливо, і тримайте м’ясо в холодильнику під час замочування.

Найдоцільніше вимочувати печінку в молоці. Так ви зможете позбутися гіркоти, яка багатьом людям заважає їсти це м’ясо. Замочуйте й інші види м’яса на короткий час, а щойно дістанете, злегка промийте їх, висушіть і відразу ж обробляйте.

You cannot copy content of this page