fbpx
Дозвілля
Чому ви не повинні перчити свою їжу в ресторані?

Виявляється, перчити їжу в ресторані і взагалі брати в руки перечницю зовсім не так безневинно, як може видатися на перший погляд.

Чи чули ви, що меню є найбруднішим предметом у всьому ресторані? На ньому знаходиться близько 185 000 бактерій, що в 100 разів більше, ніж на сидінні унітазу. Однак другий найбрудніший предмет в ресторані знаходиться аж ніяк не в туалеті, а на вашому столі – там же, де і ваша їжа.

Перечниця – розсадник бактерій

Перед тим як взяти в руки перечницю, подумайте про те, скільки людей вже торкалися до неї до вас. Виглядає вона чистою та охайною або ж брудною і липкою? Швидше за все, друге. На жаль, для багатьох ресторанів немає нічого незвичайного в тому, щоб ігнорувати чистоту кожної окремої перечниці. Те ж саме, до речі, стосується сільнички, цукорниці, млинка для сиру та інших подібних пристроїв. Згідно з дослідженням, в середньому кількість бактерій на перечниці становить ні багато ні мало – 11 600.

Читайте також: Як навчити дитину не перебивати дорослих. Просто геніальний метод!

Більшість місткостей для солі і перцю лише злегка протираються від пилу, якщо видаються аж надто брудними. Та й то для цієї мети використовується брудний вологий рушник, який офіціант носить в кишені цілий день. Солідніші ресторани збирають, миють і заново наповнюють ці ємності. Деякі з них навіть дезінфікуються, однак відбувається це, як правило, вкрай рідко.

Чим менше речей ви торкаєтеся, тим краще

Ще один важливий факт, який слід враховувати, полягає в тому, що батьки, які хочуть зайняти своїх дітей і відвернути їх від примх перед обідом, часто дозволяють малюкам грати з сільницею і перечницею. Це означає, що на них опиниться слина, залишки їжі і все інше, що тільки може бути на пальцях малюка. А значить, мікробам буде ще простіше «прилипати» до скляних поверхонь. А от що опиниться на язику у малюка, то взагалі страшно подумати.

Навіть люди, які не збираються солити або перчити свою їжу, можуть просто доторкнутися до перечниці або пересунути її, коли офіціант приносить тарілки. Безумовно варто враховувати те, скільки людей зробили те ж саме до вас – особливо в сезон грипу та застуд.

Що ж робити?

Замість того щоб перчити їжу за столиком, попросіть шеф-кухаря приправити страву на кухні, якщо вам подобається гостріше. Що ж стосується солі, найкраще використовувати будь-яку можливість скоротити споживання натрію. Ваш організм з лишком віддячить вам, коли ви станете старшими.

Джерело.

Реклама

Related Post

facebook