Часниковий соус чудово підходить до піци, шашликів, смаженої курячої грудки та салатів. Обов’язково додайте до нього трави – вони забезпечують ідеальний баланс смаку.
Ніщо так не підкреслює смак їжі, як часниковий соус. Часниковий соус можна приготувати як на йогуртовій або кефірній основі з майонезом, так і з оливковою олією.
В цій статті ми розглянемо:
1. Часниково-трав’яний соус.
2. Середземноморський часниковий соус.
3. Часниковий соус з кефіром і майонезом.
Готуючи часниковий соус, зверніть увагу на пропорції. Часник не повинен домінувати в соусі, важлива його кількість, щоб окремі інгредієнти створювали гармонійний смак.
Дуже важливим доповненням до часникового соусу є зелень – як свіжа, так і сушена: базилік, орегано, кріп, петрушка.
1. Часниково-трав’яний соус
Інгредієнти:
• 1 невелика упаковка грецького йогурту,
• 2 зубчики часнику,
• сушений базилік,
• сушений орегано,
• сіль,
• перець.
Спосіб приготування:
Почистити і дрібно нарізати зубчики часнику.
Змішати невелику пачку грецького йогурту з подрібненим часником.
Додати сушений базилік і сушений орегано за смаком.
Приправити за смаком дрібкою солі та свіжомеленого перцю.
Подавайте, наприклад, як доповнення до м’яса на грилі або піци.
2. Середземноморський часниковий соус
Інгредієнти:
• 1/3 склянки оливкової олії,
• 2 зубчики часнику,
• 2 ст.л. лимонного соку,
• крупна сіль,
• перець.
Спосіб приготування:
Обережно очистіть зубчики часнику і видавіть через прес.
Змішати оливкову олію, роздавлений часник і лимонний сік у невеликій гвинтовій банці.
Додати по дрібці крупної солі та свіжомеленого перцю.
Щільно закрутіть банку.
Інтенсивно збовтати, поки всі інгредієнти часникового соусу не змішаються.
Подавати, наприклад, з салатом з куркою-гриль.
3. Часниковий соус з кефіром та майонезом
Інгредієнти:
• 2 зубчики часнику,
• 6 столових ложок майонезу,
• 6 столових ложок натурального кефіру,
• 2 ст.л. подрібненої петрушки,
• 2 столові ложки подрібненого кропу,
• сіль,
• перець.
Спосіб приготування:
У невеликій салатниці чайною ложкою ретельно змішати майонез і кефір до утворення напіврідкої пасти.
Почистити часник і дрібно нарізати зубчики.
У салатник додати дрібно нарізану петрушку, кріп і часник.
Посолити та поперчити за смаком.
Подавайте соус охолодженим, адже саме так він має найкращий смак.