Часниковий соус: ідеально гострий і ароматний – перевірені рецепти

Часниковий соус чудово підходить до піци, шашликів, смаженої курячої грудки та салатів. Обов’язково додайте до нього трави – вони забезпечують ідеальний баланс смаку.

Ніщо так не підкреслює смак їжі, як часниковий соус. Часниковий соус можна приготувати як на йогуртовій або кефірній основі з майонезом, так і з оливковою олією.

В цій статті ми розглянемо:

1. Часниково-трав’яний соус.

2. Середземноморський часниковий соус.

3. Часниковий соус з кефіром і майонезом.

Готуючи часниковий соус, зверніть увагу на пропорції. Часник не повинен домінувати в соусі, важлива його кількість, щоб окремі інгредієнти створювали гармонійний смак.

Дуже важливим доповненням до часникового соусу є зелень – як свіжа, так і сушена: базилік, орегано, кріп, петрушка.

1. Часниково-трав’яний соус

Інгредієнти:

• 1 невелика упаковка грецького йогурту,
• 2 зубчики часнику,
• сушений базилік,
• сушений орегано,
• сіль,
• перець.

Спосіб приготування:

Почистити і дрібно нарізати зубчики часнику.

Змішати невелику пачку грецького йогурту з подрібненим часником.

Додати сушений базилік і сушений орегано за смаком.

Приправити за смаком дрібкою солі та свіжомеленого перцю.

Подавайте, наприклад, як доповнення до м’яса на грилі або піци.

2. Середземноморський часниковий соус

Інгредієнти:

• 1/3 склянки оливкової олії,
• 2 зубчики часнику,
• 2 ст.л. лимонного соку,
• крупна сіль,
• перець.

Спосіб приготування:

Обережно очистіть зубчики часнику і видавіть через прес.

Змішати оливкову олію, роздавлений часник і лимонний сік у невеликій гвинтовій банці.

Додати по дрібці крупної солі та свіжомеленого перцю.

Щільно закрутіть банку.

Інтенсивно збовтати, поки всі інгредієнти часникового соусу не змішаються.

Подавати, наприклад, з салатом з куркою-гриль.

3. Часниковий соус з кефіром та майонезом

Інгредієнти:

• 2 зубчики часнику,
• 6 столових ложок майонезу,
• 6 столових ложок натурального кефіру,
• 2 ст.л. подрібненої петрушки,
• 2 столові ложки подрібненого кропу,
• сіль,
• перець.

Спосіб приготування:

У невеликій салатниці чайною ложкою ретельно змішати майонез і кефір до утворення напіврідкої пасти.

Почистити часник і дрібно нарізати зубчики.

У салатник додати дрібно нарізану петрушку, кріп і часник.

Посолити та поперчити за смаком.

Подавайте соус охолодженим, адже саме так він має найкращий смак.

You cannot copy content of this page