fbpx

Буряк – скарбниця вітамінів. Дивіться рецепти страв з буряка

Лікарі цінують буряк за його кровотворні властивості. Вони також сприятливо впливають на високий кров’яний тиск. Кухарі хвалять їх за смак.

Буряк часто недооцінюють – ми готуємо з нього лише червоний борщ або вінегрет і недостатньо використовуємо його корисні властивості.

В цій статті розглянемо:

• Властивості та застосування
• Бурякові кнедлики
• Буряковий крем-суп

Властивості та застосування

Буряк є безцінним джерелом вітамінів і мінералів, очищає організм, прискорює метаболізм, сприяє схудненню, а також багатий на клітковину і фолієву кислоту.

На кухні страви з буряку мають широкий спектр можливостей.  Також можна приготувати буряк з паприкою або маринований буряк. Окрім класичного  українського борщу, він є смачним інгредієнтом для других страв, таких як кнедлики.

Вони добре смакують як частина закусок, таких як карпаччо або салати. І останнє, але не менш важливе: їх можна використовувати в… десерти! Якщо ви ще не куштували смачний буряковий брауні, саме час це змінити!

У нашому меню ми можемо використовувати не тільки саме коріння буряка, але й його молоде листя, яке прийнято називати ботвою. Навесні вони мають ніжний смак і ідеально підходять для холодного супу або соусу.

Бурякові кнедлики

Інгредієнти:

– 1 кг картоплі,
– 2 обсмажені буряки середнього розміру,
– 2 ст.л. картопляного борошна,
– 2 яйця,
– перець,
– сіль,
– 2 склянки пшеничного борошна.

Спосіб приготування:

Зварити буряк, очистити його від шкірки, якщо ви не зробили цього перед попередньо. Пропустити через м’ясорубку або перебити блендером.

Чистимо та миємо картоплю. Наріжте невеликими шматочками і варіть у підсоленій киплячій воді (зазвичай це займає близько 20 хвилин).

Зварену картоплю злити, ретельно розім’яти або віджати. Відставити в сторону для охолодження.

Змішати картоплю з буряком.

Додати 2 яйця, пшеничне та картопляне борошно. Посолити і поперчити.

Вимішуємо на посипаній борошном поверхні до утворення однорідного тіста.

Відрізати шматочки готового тіста. Потім сформуйте з кожного шматочка ковбаску, яку за допомогою ножа розділіть на кнедлики.

Закип’ятіть воду у великій каструлі. Опустити кнедлики в підсолену киплячу воду і варити приблизно 2 хвилини з моменту, коли вони спливуть на поверхню.

Готові бурякові кнедлики подавайте, наприклад, з цибулею, глазурованою у вершковому маслі та підсмаженою на шкварках.

Рецепт бурякового крему-супу

Інгредієнти:

– 1 кг буряка,
– 600-700 г картоплі,
– корінь петрушки,
– 2 морквини,
– 1 цибулина,
– 2 великих яблука,
– 500 мл томатної пасти,
– 3 лаврових листки,
– 2 запашних перцю,
– перець,
– сіль,
– 2 ст.л. олії.

Додатки:

– козячий сир або бринза,
– смажене гарбузове насіння.

Спосіб приготування:

Чистимо та подрібнюємо цибулю. Розігріваємо олію на сковороді та обсмажуємо цибулю.

Буряк, моркву, петрушку та картоплю ретельно вимити та почистити.

Нарізаємо овочі невеликими шматочками.

Яблука почистити, розрізати на четвертинки та видалити серцевину.

Покладіть всі овочі та яблука у велику каструлю.

Влийте приблизно 2 літри води. Додати томатну пасту, сіль, перець, духмяний перець і лавровий лист.

Тушкувати під кришкою приблизно 50-60 хвилин. За бажанням готовий крем можна ще раз приправити.

Збиваємо буряковий суп блендером до стану однорідної пасти.

Подавати з сиром та гарбузовим насінням.

You cannot copy content of this page