fbpx

“Бабусин” яблучний пляцок з пінкою від Лілії Цвіт: смачно, як у дитинстві

Чи не всі пам’ятають смак бабусиних пляцків з дитинства. Пропонуємо рецепт яблучного бабусиного пляцка з білковою піною від галицької господині Лілії Цвіт.

Готувати цей пляцок дуже просто, а смак поверне у безтурботне дитинство.

Інгредієнти

Тісто
борошно – 500 г

розпушувач – 2 ч.л.

масло – 250 г

цукор – 130 г

жовтки – 4 шт.

сметана – 100 г

манка -2 ст.л.

Начинка

яблука – 2 кг

цукор – 100-150 г

манка – 1 ст.л.

Білкова маса

білки – 4 шт.

цукор – 80 г

крохмаль – 40 г

Приготування тіста

До борошна додаємо розпушувач, холодне масло та подрібнюємо все це у крихту. Далі додаємо цукор, жовтки, кефір(або сметану) та замішуємо тісто. Його довго місити не потрібно, лише щоб усі інгредієнти об’єдналися.
1/3 частину тіста відділяємо і кладемо в морозилку на 2 години решту тіста ставимо у холодильник на 30 хв.

Розкачуємо велику частину тіста на пергаменті, злегка підсипаємо борошном, та перекладаємо у форму для запікання.Робимо бортики приблизно 3-4 см . Тісто посипаємо манкою, щоб вона увібрала зайвий сік від яблук.

Приготування яблучної начинки

Яблука очищаємо від шкірки та натираємо на крупній терці. Потерті яблука посипаємо цукром, перемішуємо та залишаємо на 30 хвилин, щоб яблука пустили сік. Зайвий сік відтискаємо рукою. До віджатих яблук додаємо манку і перемішуємо.

Білки, що залишилися, збиваємо у піну і додаємо цукор. Збивши до стійкої маси, вкінці додаємо крохмаль.

Збираємо пляцок

На корж викладаємо яблучну начинку, розрівнюємо, та викладаємо збиті білки. Поверх натираємо тісто з морозилки.
Випікаємо при температурі 170 градусів приблизно 50-60 хвилин.
Після випікання виймаємо з форми та накриваємо рушничком.

Смачного!

Рецепт: Лілія Цвіт, Ютуб

Фото: ілюстративне

You cannot copy content of this page