fbpx

“Бабусин сад” – пляцок з найсмачнішим поєднанням горіхів та вишень

Інгредієнти

Горіхово-вишневий корж

6 білків

дрібка солі

100 г цукру

1 ст.л кукурудзяного крохмалю

100 г борошна

140 г волоських горіхів

300 г вишень у власному соці

Горіховий корж

4 яйця

160 г цукру

40 мл молока

160 г борошна

80 г волоських горіхів

10 г розпушувача

Крем

6 жовтків

90 г цукру

350 мл молока

30 г кукурудзяного крохмалю

20 г ванільного цукру

60 мл яєчного лікеру

150 г вершкового масла

Крім того:

200 мл вишневого соку

Приготування

Горіхово-вишневий корж

1. Білки збити з дрібкою солі та цукром до густої маси. Додати крохмаль, борошно, подрібнені горіхи та вимішати.

2. Масу вилити у форму 25х35 см, викласти вишні та випікати 20 хв при 175 °С.

Горіховий корж

1. Білки збити з цукром до густої піни. Далі, продовжуючи збивати, додати жовтки та решту інгредієнтів (молоко, борошно та розпушувач) й добре перемішати. Вкінці додати перемелені горіхи та ретельно перемішати.

2. Випікати 30 хв при 175 °С у формі 25х35 см.

Крем

1. Жовтки, цукор, ванільний цукор збити до однорідності, додати крохмаль й молоко та перемішати. Суміш довести до кипіння, проварити 3-4 хв; додати лікер, добре розмішати та довести до кипіння.

2. Масло збити до пухкої маси. Невеликими порціями додати охолоджений заварний крем та збити міксером.

Складання пляцка

1. Горіхово-вишневий та горіховий корж розрізати поперек на 2 частини. Розмір кінцевого пляцка буде 17,5х25 см.

2. Формувати пляцок у послідовності: горіховий корж, 1/3 крему – горіхово-вишневий корж, 1/3 крему – горіхово-вишневий корж, 1/3 крему – горіховий корж. Усі коржі у процесі складання пляцка змочити вишневим соком.

3. Пляцок поставити у холодильник на 12 годин й оздобити за бажанням.

Рецепт “Разом за столом”

You cannot copy content of this page