fbpx

7 рецептів пікантних хрустких огірків в томатній заливці на зиму

РЕЦЕПТИ:

1.  Рецепт огірків в томатній заливці на зиму без стерилізації – мій фаворит

2. Рецепт різаних огірків з томатною пастою

3. Різані огірки в томатній заливці – відмінний простий рецепт

4. Салат на зиму «Пальчики оближеш»

5. Гострі огірки в томаті

6. Огірки в томатно-часниковій заливці

7. Огірки в банках з томатним соком і болгарським перцем

У період масового дозрівання овочів і фруктів запасливі господині приступають до консервації. Я теж роблю заготовки на зиму. Завжди хочеться урізноманітнити меню своєї родини, тому намагаюся робити консерви за різними рецептами, більшість – без стерилізації. Огірки і помідори зазвичай дозрівають одночасно, тому вдалий рецепт огірків в томатній заливці на зиму – знахідка для будь-якої господарській жінки. Хочу розповісти, як приготувати ці популярні овочі разом різними способами. В цьому випадку, відкривши банку, можна насолодитися і хрусткими огірками, і смачним томатним соком одночасно.

Рецепт огірків в томатній заливці на зиму без стерилізації – мій фаворит

За цим рецептом потрібно багато різної зелені. Кріп і хрін – найважливіші, їх краще додати. Решта використовую за бажанням, вони просто забезпечують різний післясмак готового блюда. Для готування нам знадобиться:

1 кг огірків невеликого розміру; 1,2 кг томатів; 50 г цукрового піску; 50 г солі; 5 середніх зубчиків часнику; 10 шт. чорного перцю горошком і 3 шт. запашного; 1 маленький гіркий червоний перець; 3 шт. гвоздики; Чверть чайної ложки оцтової есенції; Ще кілька листочків хрону, смородини, вишні та кропу, 2 гілки естрагону; 1 таблетки аспірину.

Послідовність роботи:

1. Готую томатний сік без насіння.

2. На дно підготовленої тари укладаю гострий перець і очищені зубчики часнику.

3. У банках щільно розкладаю помиті цілі огірочки, перекладаючи їх зеленню.

4. Кип’ячу воду і заливаю овочі. Коли вона охолоне, зливаю і готую окріп вдруге. Повторюю заливку.

5. В цей час роблю маринад – в киплячий томатний сік кидаю сіль, цукор і перець горошком, даю суміші добре прокипіти.

6. Зливаю воду, додаю в огірки есенцію, аспірин і заливаю томатним соком. В процесі заливки стежу, щоб сік добре наповнив банку, а огірки повністю вкрилися маринадом.

7. Після закочування, готові консерви перевертаю і укутую до повного охолодження.

Рецепт різаних огірків з томатною пастою

Я використовую його, коли мало вільного часу чи немає помідорів для приготування соку. Потрібні такі продукти:

– 1 кг огірків

– 1 середня цибулина

– 6 зубчиків часнику

– 50 г цукрового піску

– 10 г солі

– 120 г томатної пасти

– 400 мл води

– За 50 мл рослинної (оливкової) олії і 9% оцту

– Кілька горошин чорного перцю

Етапи приготування:

1. Огірки ріжу кільцями.

2. Дрібно рублю цибулю і часник. З’єдную з водою томатну пасту, кидаю сіль, цукор, рослинну олію і перець горошком.

3. Ставлю маринад на вогонь, а коли він закипить, додаю цибулю і огірки. Проварюю близько 10 хвилин, постійно помішуючи.

4. За пару хвилин до готовності додаю оцет і часник.

5. Розливаю готову страву в баночки.

Різані огірки в томатній заливці – відмінний простий рецепт

Перед початком роботи мию руки і необхідний інвентар. Обов’язково стерилізую банки для консервації, для цього тримаю їх приблизно 15 хвилин в гарячій духовці.

Кришки кип’ячу близько 5 хвилин і висушую. Такий підхід допоможе приготувати якісну продукцію, яка добре зберігається.

Салат на зиму «Пальчики оближеш»

Потрібні такі продукти:

– 2 кг огірків

– 1 кг томатів

– 2 гострих перчика

– 30 г солі

– Пів склянки цукрового піску

– 120 мл оливкової або рослинної олії

– 50 мл 9% оцту

– 5-6 зубчиків часнику

Інструкція по приготуванню:

Помідори і перець прокручую через м’ясорубку.

В отриману суміш додаю сіль, цукор і олію. Кип’ячу близько 15 хвилин.

Промиті огірки ріжу кружечками середньої ширини. Додаю їх до киплячого соусу і варю масу ще 10 хвилин.

Подрібнений часник і оцет кидаю в суміш, нехай кипить ще хвилин 5.

Готовий салат розливаю в літрові баночки, закручую і прибираю їх для охолодження.

Цим рецептом томатно-перцевої заливки я користуюся часто. Роблю його з різною кількістю перчика. Можу кинути не 2, а 4 штуки, тому щороку виходить страва різної гостроти.

Гострі огірки в томаті

Цей рецепт огірків в томатній заливці на зиму відрізняється пікантним гострим смаком, а соус з томатної пасти робиться легко і швидко.

Необхідні продукти:

–2,5 кг огірків

– 1 кг часнику

– Чверть склянки томатної пасти

– 0,5 склянки оливкової або рослинної олії

– Четверту частину склянки цукрового піску

– 1 неповна ст. ложка солі

– 50 мл 9% оцту

– По пів чайної ложки гострої паприки і червоного меленого перцю

Готую цю смакоту так:

1. Помиті огірки ріжу великими кільцями, подрібнюю очищений часник.

2.З’єдную всі компоненти, крім оцту, даю трохи настоятися.

3. Отриману суміш ставлю на повільний вогонь.

4. Постійно перемішуючи, варю близько півгодини.

5. Додаю до гострих огірочків оцет і закручую.

6. Перевертаю до повного охолодження, накривши теплою «шубою».

Огірки в томатно-часниковій заливці

Оригінальний зовнішній вигляд і пікантний смак. Нам знадобиться:

– 1,2 кг томатів

– 2,5 кг огірків

– 120 г цукрового піску

– 120 г часнику

– 40 г солі

– 1,5 ст. ложки 9% оцту

– 100 мл оливкової олії

Покрокова інструкція:

1. За рецептом вимиті огірки ріжу на 4 частини довжиною близько 6 см і видаляю насіння (якщо воно велике).

2. Помідори пропускаю через соковижималку. Якщо такої можливості немає, томати можна пробланшувати, зняти з них шкурки і протерти через сито, видаливши насіння.

3. В отриманий томатний сік додаю сіль, цукор і олію.

4. Ставлю на середній вогонь, варю, помішуючи, близько 10 хвилин.

5. Додаю в томатну суміш порізані огірочки і кип’ячу ще 20 хвилин. Щоб огірочки були хрусткими, не перетримуйте їх на вогні.

6. Тру часник на тертці з дрібними зубчиками. Додаю його в киплячий салат в самому кінці приготування. В цей же час вливаю туди оцет.

7. Як тільки суміш закипить, знімаю з вогню і закручую.

8. Забираю в прохолодне темне місце після охолодження.

9. Готова ще одна закуска на зиму – гострі огірки в томатній заливці з часником.

Огірки в банках з томатним соком і болгарським перцем

Для приготування цієї смачної закуски нам знадобиться:

– 1,5 кг огірків

– 0,7 л соку томатів

– 250 г солодкого перцю

– 6 великих зубчиків часнику

– 75 г цукрового піску

– 30 г солі

– Чайна ложка 70% оцтової есенції

Рецепт приготування:

1.Тонкими смужками ріжу солодкий перець, а огірки – кружечками.

2. У томатний сік додаю сіль і цукор, ставлю все на вогонь.

3. Коли суміш закипить, кидаю в неї різані овочі і варю приблизно 10 хвилин.

4. За пару хвилин до закінчення часу додаю дрібно натертий часник і оцтову есенцію.

5. Швидко розкладаю отриману суміш по банках і закриваю.

6. Взимку перед вживанням в цей салат з болгарським перцем додаю рослинну олію.

Тепер ви знаєте, як приготувати огірки в томатній заливці на зиму різними способами. Ці корисні овочі – бажаний гість будь-якого святкового застілля. Приготовлені своїми руками консерви завжди смачніше, ніж куплені в магазині. Вони наповнюють будинок теплом і затишком. Скористайтеся будь-яким моїм рецептом огірків в томатній заливці на зиму, а ще краще – спробуйте приготувати невелику кількість консервів різними способами.

Смачного!

You cannot copy content of this page