fbpx

4 звичні пари продуктів, які ми, зазвичай, поєднуємо неправильно

Є пари продуктів, які ми добре знаємо, що поєднувати не можна. Наприклад, оселедець не варто запивати молоком, якщо не хочете собі зіпсувати вечір. Однак є й такі продукти, несумісність яких не очевидна, пише 24 канал.

Гречка з молоком. Так-так, гречка з молоком не має негативного впливу на самопочуття. Але й користі від такого поєднання мало. Вся справа в тому, що гречка мстить залізо, а молоко – кальцій. Залізо заважає кальцію засвоюватися, а в результаті вони нейтралізують один одного. Тому гречку і молоко краще не змішувати.

Макарони і м’ясо. Паста і фарш – здається ідеальним поєднанням, але це не так. Під час поїдання пасти слинні залози виділяють ферменти, які перетворюють крохмалисті вуглеводи в цукор. Якщо цукор з’єднується з білками з м’яса, утворюються небезпечні сполуки, які стають причиною цукрового дiaбету.

До пасти краще пасують овочі та різноманітні соуси.

Молоко і банан. Це поєднання прославляють, напевно, всі прихильники здорового харчування. Проте дієтологи радять їсти солодкі фрукти окремо від інших продуктів, щоб вони правильно засвоювалися організмом. Банани стануть чудовим перекусом.

Читайте також: Продукти, які помилково вважають корисними для здоров’я

Кава і бутерброди. Класичний сніданок людини, у якої постійно немає часу – це кава з бутербродами. Потрібно пам’ятати, щоб сир “віддав” організму весь кальцій, який в ньому є, з ним поряд не повинно бути вуглеводів і кофеїну.

You cannot copy content of this page