fbpx

28 кулінарних таємниць, дізнавшись які ви полюбите свою кухню

Щоб бути хорошим кулінаром, необхідно знати величезну кількість маленьких секретів. Вони допоможуть тобі не тільки чудово готувати, але і, якщо є необхідність, врятувати твоє творіння.

Якщо проводиш на кухні чимало часу і не уявляєш своє життя без приготування шедеврів, то тобі пощастило. Лови 28 кулінарних порад, які зроблять твої страви ще кращими. Обов’язково збережи маленькі підказки собі в закладки!

Кулінарні хитрощі

1. Підняти піну з дна бульйону легко – потрібно просто влити в нього стакан води.

2. Курячий бульйон не терпить ніяких приправ, крім моркви і цибулини. Більше нічого не додавай.

3. Лавровий лист краще дістати з каструлі відразу після приготування. Якщо його залишиш всередині страви, то він може зіпсувати смак.

4. М’ясо для відбивних і гриля бажано обробити за 1-2 години до приготування сумішшю оцту і рослинної олії. Так страва вийде більш м’якою і ароматною.

5. Спробуй ідеальний фарш для котлет: додай порівну дрібно порізаної сирої і злегка підсмаженої цибулі, а також трохи сирої картоплі.

6. Перша хвилина обсмажування котлет повинна бути на найбільшому вогні, щоб вийшла скоринка, що не дасть витекти соку. Потім потрібно зменшити вогонь до середнього рівня і продовжуй готувати, переверни котлети і знову зроби на хвилину сильний вогонь. Котлети обов’язково порадують тебе зовнішнім виглядом і смаком.

7. Витри рибу рушником і посоли за 10-15 хвилин до смаження. Так вона не буде розвалюватися на шматки при смаженні.

8. Гриби додадуть пікантний смак будь-якій страві, якщо будеш нарізати їх якомога дрібніше.

9. Щоб натерта сира картопля не посиніла, додай до неї трішки молока і розмішай.

10. Стара картопля відразу ж поліпшить свої смакові якості, якщо при варінні долити в воду ложечку оцту і кинути 2-3 зубчики часнику і лавровий лист. Чим старіша картопля, тим більше потрібно води для варіння.

11. Збивай картопляне пюре вручну. Після міксера воно, звичайно, пишніше, але швидко втрачає свій смак.

12. Тепла варена картопля, натерта на дрібній тертці – чудо-інгредієнт, який зробить дріжджове тісто м’яким і пухнастим.

Читайте також: Найсильніший природний антибіотик всього з двох інгредієнтів! Користуйтеся і не хворійте

13. Змасти сковороду рослинною олією, а потім вже розтоплюй вершкове масло. Тоді воно не буде темніти і пригорати.

14. Увіткни в тісто пару трубчастих сирих макаронів – воно підійде набагато швидше.

15. Збиваючи крем віночком, малюй вісімку і розмазуй масу по стінках посудини. Крем вийде чарівним.

16. У прісне тісто додавай коньяк, тоді воно відразу перетвориться в розсипчасте.

17. Квасолю завжди вари у відкритій каструлі – так вона не потемніє.

18. Якщо посипати дно сковороди сіллю перед тим, як наливати олію для смаження, бризок не буде.

19. Салат з квашеної капусти стане вишуканою закускою, якщо додати в нього дольки апельсина або мандарини.

20. Поливай салат олією тільки після того, як додаси сіль і спеції. Заправлений майонезом салат отримає особливий пряний смак, якщо ти ненадовго покладеш в нього лимонну шкірку.

21. Звучить дико, але додай в вінегрет столову ложку молока і поклади чайну ложечку цукрового піску. Такого смачного салату ти точно не пробував.

22. Промита яєчна шкаралупа, покладена тобою в м’ясний бульйон, зробить його прозорим. Так просто досягти потрібного ефекту, виявляється.

23. Відвар з лушпиння цибулі ти можеш додавати в будь-які бульйони, щоб виправити їх колір. Крім того, це чудове джерело вітамінів.

24. Стара курка вариться довго, але можна прискорити цей процес. Після 20-30 хвилин варіння поклади її на 5-6 хвилин в холодну воду. Звариться як миленька.

25. Духовка – хороший вибір для приготування м’яса. Щоб воно вийшло соковитим, постав під час приготування ємність з водою всередину духовки.

26. Тепер смажити рибу можна без специфічного запаху. Наріж пару скибочок сирої картоплі і смаж її одночасно з рибою. Запах зникне.

27. Швидко остудити гарячий компот можна простим способом. Потрібно поставити каструлю з ним у велику наповнену холодною водою ємкість і всипати в воду трохи крупної солі.

28. Коли готуєш кисіль, розведений крохмаль лий не в середину каструлі, а ближче до її стінок. Кисіль буде просто дивовижним!

Джерело – Так просто.

You cannot copy content of this page