Без рубрики

Як правильно вийти з Великого посту

By Nataliya k

April 15, 2017

Вже завтра люди зберуться за святковими столами, щоб восхвалити Воскресінн Господнє. Проте медики скаржаться, що саме на великі релігійні свята, такі як Різдво та Пасха, завжди більшає пацієнтів з нападами холециститу, панкреатиту, навіть з кишковою непрохідністю. А все тому, що після тривалого посту люди накидуються на важку жирну їжу.

Та навіть здорові люди після великоднього застілля часто жаліються на погане самопочуття, відчуття важкості у шлунку, біль у животі.

– Це пов’язано з різкою зміною раціону харчування після закінчення посту, а також із збільшенням кількості їжі, адже на святковому столі завжди всього надмір, — каже Олександра Кириленко, дієтолог. – Тому слід дотримуватися правила помірного та поступового введення у раціон м’ясних страв.

От кілька правил, які полегшать цей період нашому шлунку. Насамперед, не переїдайте — краще скуштуйте святкових страв кожної потроху, ніж усього і багато.

Вживання тваринної їжі за святковим столом повинно бути обмеженим – не слід з’їдати більше 150-200 грамів м’яса, особливо жирного, більше одного яйця, уникайте соусів на кшталт майонезу.

Читайте також: Великдень 2017: що можна і не можна робити в цей день

Нехай на святковому столі буде багато овочів та фруктів – вмісту корисних мікроелементів та вітамінів, вони містять харчові волокна, належна кількість яких забезпечує повноцінну роботу органів травлення та попереджує розвиток багатьох небезпечних захворювань

Будьте обережні з алкоголем. Його кількість після посту повинна бути знижена у 2-3 рази у порівнянні із “звичайною” дозою. Смачної вам паски — але без негативних для здоров’я наслідків.

Джерело.