Заварне тісто для вареників(рецепт Nat Bobko).
Тісто еластичне, м‘яке. І вареники не розварюються) Прекрасно переносять заморозку.
Інгредієнти:
-800 г борошна
-1-2 яйце ( я даю 1)
– 4-5 ст.л олії
-сіль
-375 мл води
Яйце збити вилкою з сіллю та олією. Додати до просіяного борошна, розмішати.
Вилити в борошно крутий кип‘яток і швиденько розмішати дерев‘яною лопаткою, після чого вимісити руками до гладкого однорідного стану.
Дати тісту «відпочити» 20-30 хв( обов‘язково має бути накритим, щоб не завітрювалось). Ліпити вареники або пельмешки).
Я розкатую тісто на силіконовому коврикові, при цьому борошно не присипаю.
Автор рецепту – Марія Михальченко.
Оригінал рецепту(Смаколик.юа).
Фото автора рецепту.