Здавалося б, процес приготування вершкового сиру це процес, який вимагає багато часу і праці. Але насправді готувати його легко. В результаті у нас вийшов смачний, ніжний, вершковий сир.
Інгредієнти:
400 мл сметани (30% жирності)
320 г густого натурального йогурту (в стаканчику, не питного!)
0,5 ч. л. лимонного соку
1/3 ч. л. солі.
Приготування:
Розмістити сито над каструлею, встелити його дно марлею в три шари.
В глибокій ємності змішати натуральний йогурт й сметану, посолити й додати лимонний сік.
Перемішати всі інгредієнти так, щоб не було грудочок (для цього можна використовувати вінчик). Вилити суміш у сито.
Підвернути краї марлі в друшляк так, щоб вони вкривали молочний мікс повністю. Зверху накрити тарілкою.
Встановити гніт (вагою 0,5 кг). Поставити в холодильник не менше, ніж на 12 годин. Сироватка почне стікати на дно каструльки.
Через 12 годин гніт зняти. Перекласти сир у посудину.
Смачного!