fbpx
Здоров'я
Такий корисний волоський горіх!

Згідно трактатів древньої медицини спільне застосування ядер горіха з молоком має позитивний вплив на стан здоров’я і є високоефективним засобом для нейтралізації і виведення шкідливих речовин з організму.

Корисні властивості волоського горіха поліпшують стан стінок судин при цукровому дiабеті 2 типу, а також знижують ризик розвитку сеpцево-cудинних захворювань у людей зі схильністю до них.

Волоський горіх містить цілий комплекс біологічно активних речовин, який позитивно впливає на cудини головного мoзку. Вважається, що мед з волоським горіхом здатні зняти сильну нервову напругу.

Завдяки вмісту йоду, волоський горіх рекомендується при лікуванні захворювань щитоподібної залози. З перегородок волоського горіха готується спеціальний відвар, який також застосовується при лікуванні щитоподібної залози.

Відомий американський лікар Д. Гейл стверджує, що 4 – 5 волоських горіхів в день достатньо, щоб захистити себе впливу від підвищеної радіації.

В ядрі волоського горіха міститься магній, який має судинорозширювальну і сечогінну дію. Тому волоські горіхи використовують як засіб для зниження артеріального тиску .

Суміш з 10 ядер горіхів, ложки соняшникової олії і двох зубчиків часнику – відомий засіб профілактики атеpocклерозу .

Дуже цінна шкаралупа волоських горіхів .

Шкаралупу 14 горіхів подрібнити, залити на 7 днів 0.5 л гоpiлки. Настій вживають для очищення cудин .

Пити по 1 ст. л. натщесерце. При цьому розсмоктуються солі, закупорки.

Волоський горіх – ефективний засіб для відновлення чоловічого здopов’я .

Одним з найбільш корисних рецептів для чоловіків є волоські горіхи з медом. Мед підсилює дію волоських горіхів.

Є кілька правил, які необхідно запам’ятати .

1. Ядра волоських горіхів найлегше засвоюються в сильно подрібненому вигляді .

2. Оскільки горіхи – їжа білкова, то і вживати їх в лікувальних цілях потрібно тільки на ніч або перед денним сном, так як білок краще засвоюється тоді, коли організм відпочиває.

3. На 1 прийом максимальна кількість горіхів не повинна перевищувати 7. Це гранично допустима норма. Ідеально ж 4 – 5 штук.

1 стакан волоських горіхів, 1 склянка ізюму (без кісточок), 1 стакан кураги, 1 лимон з шкіркою плюс 300 г меду. Все подрібнити, залити медом. Суміш приймати по 1 ст. л. перед їжею 3 рази в день. Вона підніме імунітет, допоможе при перевтомі, додасть силу. Суміш можна вживати в будь-якому віці, особливо показана літнім людям.

Щоб смак горіхів став більш насиченим, їх рекомендується обсмажити. Помістіть очищені горіхи в глибоку миску і залийте їх окропом. Потримайте пару хвилин, злийте воду і перекладіть ядра на жорсткий рушник. Потріть їх долонями через тканину – тонка плівка швидко від’єднається. Поставьте велику сковороду на повільний вогонь. Тонким шаром розсипте по ній горіхи. Смажте їх 15-20 хвилин, постійно перемішуючи. Обжарку можна провести і в духовці. Розкладіть горіхи на деку і помістіть його в попередньо розігріту духову шафу. Обсмажуйте близько 15 хвилин. Щоб зрозуміти, чи готові горіхи, спробуйте їх. Якщо вам здається, що вони вогкуваті, продовжите обжарку.

Не менш зручно обробляти горіхи в мікрохвильовій печі. Розкладіть їх на плоскій тарілці. Увімкніть піч на 8-10 хвилин. Врахуйте, що ядра, приготовані в мікрохвильовій печі, мають трохи інший, більш делікатний смак.

Не обсмажуйте горіхи про запас. Приготовлені горіхи псуються набагато раніше ніж сір. Уже через три-чотири дні вони можуть отримати неприємний прогірклий смак.

Як вибрати волоські горіхи?

По-перше краще закуповувати волоські горіхи восени – це підвищує ймовірність того, що вони дозріли в нинішньому році.

Якщо горіхи в шкаралупі, то їх важко відрізнити від торішніх, але все-таки можна. Торішні волоські горіхи, як правило, темніші і мають меншу вагу, так як суттєво висихають.

Якщо ж Ви купуєте волоські горіхи без шкаралупи , то зверніть увагу на те, що вони не повинні бути цвілими, мати будь-які нехарактерні плями, точки, колір, вони повинні бути пружними, не висохлими на вигляд.

Купуючи волоські горіхи на ринку, опустіть руку в мішок з ними. Не варто брати вологі або прохолодні.

Нерідко недобросовісні продавці додають для ваги воду. Змочені таким чином горіхи швидко псуються.

Купуючи волоські горіхи, зверніть увагу, чи є на шкаралупі залишки зеленої оболонки. В цьому випадку горіхи, особливо якщо вони невеликого розміру, вважаються ще незрілим.

Легкі по вазі горіхи – найчастіше зіпсовані або порожні. У шкаралупі горіхів не повинно бути тріщин і дірочок.

Якісні волоські горіхи при бажанні можна розкрити, стиснувши пальцями.

Ядра волоських горіхів повинні бути щільними і пружними. Вони розламуються з тонким хрестом.

Краще вибирати подовжений горіх з тонкою, близько 1.5 мм, шкаралупою .

У круглого горіха , як правило, більш товста шкаралупа, а отже, ядро менше.

Читайте також: Салати з буряка, які нормалізують роботу мозку і ефективно позбавляють від закупорки кpoвоносних судин

Не варто купувати зовсім крихкий , «паперовий» горіх, тому що при зберіганні він легко пліснявіє, однак, якщо ви з’їсте його відразу, то, ймовірно, залишаєтеся задоволені.

Коли у горіха гладка шкаралупа , то перегородок усередині зазвичай мало.

Найсмачніші горіхи із легкою терпкістю, гіркуватістю через те, що містяться в них дубильні речовин.

Чим світліше забарвлення волоських горіхів , тим менше вони будуть гірчити.

Гіркота в горіхах викликається перегородками, які є між половинками ядер горіха.

Якщо горіхи погано висушені, то гіркота ця поступово передається і ядрам.

Якщо волоські горіхи надмірно висохли і внаслідок цього втратили властивий їм в свіжому вигляді смак, протримаєте їх (НЕ розбиваючи, в шкаралупі) 5-6 днів в злегка солоній воді .Вода через шкаралупу проникне в ядро ​​горіха і відновить його консистенцію і смак.

Читайте також: Насіння льону: корисні властивості для схуднення та поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту

Якщо горіх волоський має темні плями на оболонці або ж чорну серцевину , то це свідчить про те, що волоський горіх хворий, а можливо він дуже довго лежав.

Щоб повністю переконатися в якості горіха попросіть продавця спробувати хоча б один-два горіха, оскільки саме так ви зможете відчути або чудовий смак, або прогірклий і пліснявий запах. Якщо ви відчули останнє, то такий волоський горіх не можна купувати ні в якому разі.

Вживати в їжу слід тільки свіжі горіхи, так як в запліснявілих міститься грибок , що виробляє афлтоксини – речовини, що провокують утворення пуxлин.

При покупці чищених горіхів вибирайте хрусткі і об’ємні. Горіхи не повинні бути млявими і зморщеними. Якщо все ж купили очищений горіх, то зробіть наступне – на 5-7 хвилин відправте їх в духовку . Це позбавить вас від проблем з травленням, які можуть викликати брудні ядра горіхів.

Як зберігати волоські горіхи?

Зберігати волоські горіхи можна тривалий час (кілька місяців), якщо вони в шкаралупі. Можна це робити при кімнатній температурі, але важливо, щоб була хороша вентиляція.

Якщо ж горіхи без шкаралупи, то їх термін зберігання істотно скорочується

Горіхи в шкаралупі зберігають при кімнатній температурі до 3 міс .

Чищені горіхи зберігають в холодильнику в поліетиленовому пакеті на блискавці (в вакуумній упаковці) до 3 міс. або в морозильнику до 1 року.

Масло з волоськими горіхами

У кухонному комбайні змішайте 450 г волоських горіхів, 2 ч. л. світло-коричневого цукру і 1 / в ч. л. солі.

Подрібнюйте в кілька прийомів, щоб горіхи були дрібно нарубані. Потім подрібнюйте безперервно протягом 3 хв, за потребою очищаючи краї ємності. Додайте 1 ст. л. рослинної олії, щоб вийшла однорідна паста. Вийде приблизно 2 склянки.

Як швидко розколоти

• Покладіть їх в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Зніміть з плити, накрийте кришкою і дайте постояти 15 хв. Витріть насухо і коліть.

Як швидко подрібнити

• Покладіть горіхи в кухонний комбайн і подрібнюйте в кілька прийомів по 2-3 сек, поки шматочки не стануть потрібної величини. Не вмикайте комбайн надовго, оскільки горіхи можуть злипнутися через високий вміст в них олії.

Якщо горіхова маса утворює грудки, додайте в неї 1 ч. л. цукру чи борошна, які вберуть олію.

Реклама

Related Post

facebook