Дозвілля

Смажені пиріжки з картопляного тіста (фото)

By K Micha

November 18, 2016

Дуже простий та смачний рецепт! Пиріжки довго залишаються свіжими, якщо взагалі залишаються))).

Приготування

Начинка: начинку можна взяти будь-яку (смажена кисла капуста, гриби з цибулею, риба, рис, яйце тощо), солодка також підходить (яблуко з корицею, будь-який джем тощо).

У мене сьогодні з кислою капустою та яблуками (з цукром та корицею).

Інгредієнти:

картопля                         12 шт. дріжджі сухі         2 ст. ложки цукор                        1 ст. ложка борошно                            сіль

Приготування:

Відварити картоплю як для пюре, відвар злити, але не виливати, зробити пюре, охолодити.

Взяти 1 склянку теплого відвару, додати цукор, сіль за смаком, 2-3 ст. л. борошна та дріжджі, дати їм підійти.

Потім опару вилити в пюре, додати борошна стільки, щоб тісто можна було вимісити, але щоб воно було м’яке (8-9 склянок), знову дати підійти у теплому місці.

Вологими руками взяти трохи тіста, сформувати ковбаску, обваляти у борошні.

Зробити невеличкі кульки, які трохи притрусити борошном, покласти на долоню та формувати пиріжки.

Пиріжки покласти на дошку, на яку «одягнути» пакет (щоб не використовувати борошно, яке потім буде горіти в олії). Дати підійти.

Розігріти олію в пательні (взяти стільки, щоб пиріжок занурився наполовину), покласти в неї шматочок сирої картоплини (щоб олія не горіла, декілька разів шматочки міняти на інші) та нарешті смажити пиріжки!

 

Смажені пиріжки покласти на папір.

СМАЧНОГО!

Читайте також:  Вчені знайшли антитіла, які справляються з 98% штамів ВІЛ

Джерело.