Саморозвиток

Покидаючи цей світ, митрополит Андрей Шептицький вголос молився, а потім промовив свої останні і, як виявилося згодом, пророчі слова про важкі часи для церкви та її відродження

By anki

December 11, 2021

Покидаючи цей світ, митрополит Андрей Шептицький вголос молився, а потім промовив свої останні і, як виявилося згодом, пророчі слова про важкі часи для церкви та її відродження:

“Наша Церква буде знищена, розгромлена большевиками, але ви держіться, не відступайте від віри, від Святої Католицької Церкви. Тяжкий досвід, який паде на нашу Церкву, є хвилевий.

Виджу відродження нашої Церкви, вона буде гарніша, величніша від давної, та буде обнімати цілий наш нарід. Україна, – продовжував дальше говорити Митрополит, – двигнеться зі свого упадку та стане державою могутньою, з’єдиненою, величною, яка буде дорівнювати другим високорозвинутим державам.

Мир, добробут, щастя, висока культура, взаємна любов і згода будуть панувати в ній. Все те буде, як я кажу. Тільки треба молитися, щоби Господь Бог і Мати Божа опікувалися над нашим бідним замученим народом, який стільки витерпів, і щоби ця опіка Божа тривала вічно.

Прощаюся з вами. Будьте сильні і стійкі в вірі, витривалі і ревні в служінню Господу Богу. І більше мого голосу не почуєте, аж на Страшнім Суді”