Без рубрики

Пісні, але водночас смачні: рецепти страв з гречкою на час Великого посту

By Nataliya k

February 21, 2018

Великий піст 2018 почався 19 лютого і триватиме в цьому році до 7 квітня. Харчування у піст – це завдання не з простих, адже потрібно готувати пісні, але водночас смачні страви. Що можна приготувати з гречки в піст – читайте далі, пише 24 канал.

Якщо ви вирішили поститися в Великий піст 2018, варто продумати, як харчуватися в цей період, щоб отримати користь для душі і тiла і при цьому не нашкодити своєму здоров’ю. Адже навіть під час посту люди можуть харчуватися правильно, різноманітно, повноцінно і смачно.

Рецепт салата з гречкою та фініками

Інгредієнти:

– відварна гречка 1 склянка; – 3 морквини; – 1 цибуля; – жменя свіжого або мороженого шпинату; – 1 чашка нуту;

– 6 фініків; – кінза (за смаком); – сіль, перець (за смаком); – рослинна олія 3 ст. л.; – винний оцет 2 ст. л.

Як приготувати салат з гречкою та фініками:

1. Нут промиваємо і замочуємо мінімум на 4 години (можна і на ніч). Потім зливаємо воду і перекладаємо нут в каструлю. Додаємо води так, щоб вона повністю покривала нут, і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь до мінімуму і накриваємо кришкою. Варимо ще хвилин 40, поки нут не стане м’яким.

3. Моркву і цибулю ріжемо невеликими кубиками. Змішуємо з відвареною гречкою і готовим нутом, додаємо дрібно посічену кінзу і порізані листя шпинату. У чашці змішуємо рослинне масло, оцет, дрібку солі і перець. Перемішуємо і поливаємо заправкою салат.

Рецепт рагу з гречки та квасолі

Інгредієнти:

– гречка 1 склянка; – консервована квасоля 1 банка; – 1 болгарський перець; – 2 морквини; – селера;

– 2 цибулини; – 3 склянки томатного соку; – сіль за смаком; – перець чилі (за смаком); – рослинна олія.

Як приготувати рагу з гречки та квасолі:

Читайте також: Три рецепти пісних котлет

1. Цибулю, моркву, селеру і болгарський перець дрібно ріжемо і обсмажуємо в глибокій сковороді до м’якості. Коли овочі будуть готові, додаємо до них промиту гречку і заливаємо томатним соком так, щоб сік покривав гречку. Додаємо сіль і перець чилі і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо гаситися хвилин на 15.

З консервованої квасолі зливаємо рідину, додаємо квасолю до гречки. Доливаємо ще трохи томатного соку, знову накриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилин десять.

Рецепт різотто з гречки і зеленого горошку

Інгредієнти:

– гречка 1 склянка; – заморожений горошок 1 склянка – 2 склянки овочевого бульйону; – вода 1 склянка; – 2 зубчики часнику;

– рослинна олія 1 ст. л.; – свіжий або заморожений шпинат; – лимонна цедра 1 ч. л.; – сіль, перець (за смаком).

Як приготувати різотто з гречки та зеленого горошку:

1. Гречку замочуємо у воді на пару годин, потім промиваємо кілька разів. У глибокій сковороді обсмажуємо дрібно нарізаний часник. Коли часник пустить запах, додаємо в нього промиту гречку. Заливаємо гречку бульйоном і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися.

2. У блендері змішуємо половину горошку, шпинат, сіль, цедру лимона і столову ложку рослинної олії – паста повинна стати однорідною. Перекладаємо пасту в миску і відставляємо в сторону. Жменю горошку додаємо в гречку і готуємо до повної готовності гречки. Гречку змішуємо з пастою і відразу подаємо.