Курча з 40 зубчиками часнику – аромат на весь дім!
Ні в якому разі не скорочуйте кількість часнику в цій страві: вам знадобиться саме сорок зубчиків! Курка вийде приголомшливо смачною, а печений часник можна намазати на грінки, пише zakarpatpost.net.
Складові:
- 1 курка приблизною вагою 1,2-1,5 кг;
- 40 зубчиків часнику;
- 2 лаврові листочки;
- 2-3 гілочки чебрецю;
- оливкова олія;
- сіль та чорний перець на ваш смак.
Приготування:
Курку посоліть і поперчіть зсередини і зовні. Покладіть всередину 2 гілочки чебрецю і 3 зубчики часнику. Натріть курку зовні оливковою олією.
Зв’яжіть ніжки курки разом, зробіть розрізи на шкірі грудки і заправте в них кінці крил. Залиште маринуватися на 1 годину.
Очистіть часник від верхнього лушпиння і розберіть на зубці.
Розігрійте духовку до +200°С. Покладіть курку в глибокий вогнетривкий сотейник з кришкою. Зверху розмістіть часник, лавровий лист і чебрець. Накрийте сотейник великим шматком пергаменту (пергамент повинен виступати за краї сотейника), а потім закрийте кришкою.
Поставте сотейник в духовку і готуйте 1 годину, не відкриваючи кришку. Потім дістаньте сотейник з духовки і дайте страві постояти ще 15 хв.
Акуратно наріжте курку на порційні шматки і подавайте, поливши соусом, разом з часточками часнику і шматочками підсушеного хліба.
Смачного!
Фото ілюстративне.