fbpx

Як обманюють покупців у супермаркетах: названо головні трюки

Є кілька перевірених схем, за допомогою яких продавці в супермаркетах наживаються на покупцях.

Про них розповіли директор ГО “Союзу споживачів України” Максим Несміянов і його заступник Михайло Шарков, передає “Знай”.

За їхніми словами, українцям варто звертати особливу увагу на термін придатності товару та умови його зберігання.

Не всі знають, що м’ясні вироби та сирокопчені ковбаси, які зберігаються без герметичних упаковок, можуть “усихати”. Тому їх потрібно переважувати через кожні два дні. Різниця може бути невеликою, але якщо ковбаса вже давно виставлена на продаж – ви переплачуєте значну суму.

Дуже розповсюджений обман із живою рибою. При недостатньому насиченні кисню в акваріумі вона набирається води. У результаті можна отримати живу рибу, що важить на 30% менше, ніж заплатив покупець. Такий трюк легко перевірити, якщо в акваріумі немає компресора або товару дуже багато. Це явна ознака обважування.

За словами Несміянова, є непоодинокі випадки, коли в холодильниках магазинів можуть залежатися прострочені продукти, які прагнуть продати “під маскою” свіжих.

“В одному з магазинів продавці нам на камеру зізналися, що вони миють списане м’ясо і переупаковують його знову. Уявляєте, що може бути з покупцем, якщо з’їсти такий продукт?” – запитав експерт.

Як наголосив Несміянов, найчастіше таку аферу проробляють із простроченною продукцією від імпортного виробника. Не кожен українець здатен перекласти те, що написано на упаковці – кінцевий термін придатності легко можна прийняти за дату виготовлення.

Читайте також:НОВИЙ ПРЕЗИДЕНТ І ДОЛАР ПО 40: АСТРОЛОГІЧНИЙ ПРОГНОЗ НА 2017 РІК (ВІДЕО)

Джерело.

You cannot copy content of this page