fbpx

Виявлена несподівана причина мігрені

Дослідження американських вчених показало: у людей які страждають на мігрень в ротовій порожнині виявляється набагато більше бактерій, які беруть участь в переробці нітратів. Це може говорити про те, що деякі продукти здатні провокувати напади головного болю.

Фахівці з Каліфорнійського і Чиказького університетів вважають, що існує зв’язок між харчуванням людини і ймовірністю розвитку мігрені. Вони провели аналіз слини і калу людей, які періодично відчували напади мігрені, але при цьому не страждали від інших хронічних захворювань. В отриманих зразках рівень бактерій, пов’язаних з руйнуванням нітратів, у них виявився вищим, ніж у людей, які не стикаються з мігренню. В організм людини нітрати потрапляють з м’ясом, деякими овочами (наприклад, листям салату), шоколадом і вином.

З мігренню стикалася кожна сьома людина, причому у більшості людей напади трапляються частіше ніж один раз на місяць. Симптоми зазвичай являються пульсуючий головний біль, нудота і млявість. Деякі люди також відчувають помутніння зору і слухові галюцинації. До факторів розвитку мігрені відносять особливості харчування, стрес, недосипання і порушення гормонального фону: відомо, що жінки стикаються з мігренню в три рази частіше за чоловіків.

На думку вчених, причиною мігрені можуть бути нітрити і оксиди азоту, які утворюються в процесі розщеплення нітратів. Ці речовини розширюють кровоносні судини і покращують циркуляцію крові. Однак медики, які рекомендують нітратовмістні препарати для лікування стенокардії, попереджають пацієнтів про можливість появи сильних головних болів.

Вчені розраховують продовжити дослідження і з’ясувати, які саме продукти збільшують ймовірність розвитку мігрені. Це дозволить в майбутньому розробити рідину для полоскання рота, яка скоректує баланс бактерій і знизить ризик розвитку.

Читайте також: Бейонсе і Джей Зі усиновлюють дитину

Джерело.

You cannot copy content of this page