Дозвілля
Від соленої їжі можна померти, – вчені

Харчові звички можуть спровокувати суттєві ускладнення для здоров’я людини.

Вчені з Університету Тафтса у штаті Массачусетс з’ясували, що незбалансоване харчування з «наляганням» на солоний фаст-фуд викликає половину всіх смертей від інсульту, цукрового діабету 2 типу та захворювань судин і серця, передає «ГоГетНьюс».

Фахівці базували своє дослідження на даних обстежень Національного центру охорони здоров’я і дієтології, в яких оцінювали взаємозв’язок харчування та хвороб при обстеженні і клінічних випробуваннях. Після цього проводилася оцінка конкретних захворювань національної смертності від Національного центру статистики охорони здоров’я. У 2012 році було зареєстровано понад 702 тисяч кардіометаболічних смертей у США серед дорослих. З цього приблизно 45% – 318 тисяч смертей – були пов’язані з поганим харчуванням. При цьому більше помирали чоловіки.

За даними вчених, кардіометаболічна смерть через неоптимальну дієту була набагато імовірніша в осіб у віці від 25 до 54 років, ніж від 55 років і старше. При цьому Агентство Міністерства охорони здоров’я і соціальних служб США (FDA) опублікувало проект щодо зниження кількості кухонної солі у десятках категорій продуктів, від випічки до супів.

Читайте також: У поліції розповіли подробиці резонансного вбивства бізнесмена у Києві (відео)

Джерело.

Реклама

Реклама

Related Post