Дозвілля Шкідлива_їжа

Українці стали менше пити і їсти – експерт

Найбільше в 2016 році скоротилися продажі соків, олії, м’яса і риби. Горілки теж стали пити менше, вина – так само, як і торік, а пива – більше.

Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.

“Асоціація постачальників проаналізувала продажу продуктів харчування в роздробі за перше півріччя 2015 і 2016 років. Висновок однозначний: їсти українці стали менше. Найбільше скоротилися в натуральному вимірі продажу соків – на 22% і олії – на 19%. Споживання м’яса ми скоротили на 14%, риби на 8%, цукру на 18%. Навіть каву і чай ми стали пити рідше – їх продажі впали на 9 і 16% відповідно. Основа українського раціону – це крупи, макарони, картопля і хліб. Але споживання навіть основних продуктів сильно просіли: круп ми стали купувати на 7% менше в натуральному вимірі, макаронів – 5%, картоплі – на 1% і хліба на 2%. Але наш схудлий гаманець не позначився на реалізації вершкового масла”, – написав експерт.

Читайте також: ID-паспорти видаватимуть з 14 років: всі подробиці

За інформацією Олексія Дорошенка, легальної горілки українці випили менше на 16%, вина стільки ж, скільки і роком раніше. Продажі пива в 2016 році збільшилися на 7%. Продажі мінеральної води в порівнянні з 2015 роком не змінилися.

“Ось у чому ми собі не відмовляли, так це в яйцях – їх ми купили на 5% більше, ніж роком раніше”, – зауважив експерт.

У грошовому вимірі вперше з 2014 року роздрібний товарообіг в першому кварталі 2016 року збільшився на 3%. Таке збільшення аналітик пов’язує з інфляцією.

Джерело.

Загрузка...

Related Post